Äripäev • 12. aprill 2016 kell 7:06

Sonny Aswani investeeris Eesti idufirmasse

Suurettevõtja ja Eesti aukonsul Singapuris Sonny Aswani.  Foto: Eiko Kink

Ühisrahastusplatvormi kaudu korraldatud investeerimiskampaania käigus kogus talendiotsingumootor Skillific ligi 90 000 eurot. Suurima investeeringu tegi idufirmasse suurettevõtja ja Eesti aukonsul Singapuris Sonny Aswani, teatas ettevõte.

„Tehisintellekt toob lähiaastatel suuri muutusi enamikusse ärivaldkondadesse. Värbamisteenused pole mingi erand ja Skillificu asutajad seavad omamoodi standardi sellele, kuidas asju tulevikus tehakse,“ ütles Aswani.

Skillificu asutaja ja tegevjuht Rainer Aunpu märkis, et lisaks Fundwise’i edukale kampaaniale sai ettevõte edasi ka Prototroni 20 parima idee hulka. Prototron toetab ettevõtjaid rahaliselt esimese töötava tootenäidise ehk prototüübi väljatöötamisel.

Skillific on tehisintellektile tuginev oskustepõhine talendiotsingumootor, mis leiab erinevatest allikatest üles ja valib välja tööandja vajadustega kõige paremini sobiva kandidaadi. Ettevõtte asutasid eelmisel aastal kuus tehnoloogia- ja ettevõtlustaustaga eestlast. Ettevõtte peakontor asub Tallinnas Ülemiste Citys. Lähikuudel alustatakse tegevust Suurbritannia turul.

Hetkel kuum