Gazprom müüs osaluse Eesti Gaasis

13. mai 2016, 14:04
Ain Hanschmidti sõnul investeeritakse Tallinki dividendiraha Eesti Gaasi ostu.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160513/NEWS/160519837/AR/0/hanschmidt.jpg

ASi Infortar tütarettevõte Trilini Energy OÜ sõlmis täna Gazpromiga lepingu ASi Eesti Gaas 37 protsendi aktsiate omandamiseks, teatas Eesti Gaas oma kodulehel. Lepingu jõustumisel ja konkurentsiameti loa korral suureneb Trilini Energy osakaal Eesti Gaasis 88 protsendini.

“Liigume vastavalt tegevusplaanile edasi – veebruaris ostsime 51protsendi suuruse osaluse Fortumilt, nüüd 37protsendise osa Gazpromilt. Gazpromile esitatud pakkumine oli sama mis Fortumile,” märkis AS Infortar juhatuse liige ja AS Eesti Gaas nõukogu esimees Ain Hanschmidt.

“Järgmise etapina oma osaluse suurendamisel asume läbi rääkima Itera Latvijaga, kellele kuulub kümme protsenti Eesti Gaasi aktsiatest ning seejärel väikeaktsionäridega,” sõnas Hanschmidt.

OÜ Trilini Energy sõlmis 23. veebruaril Fortum Heat and Gas OY-ga lepingu ASis Eesti Gaas 51% suuruse aktsiapaki ostuks. Märtsis andis konkurentsiamet ettevõttele loa Eesti Gaasi omandamiseks. Aprillis valis Eesti Gaasi üldkoosolek ettevõttele uue nõukogu, kes kinnitas juhatuse esimeheks Ants Nooda.

AS Infortar on 404 miljoni euro suuruse omakapitaliga investeerimisettevõte, mille tegevusvaldkonnad on laevandus, kinnisvara, hotellindus ja trükitööstus. Lisaks 38% osalusele ASis Tallink Grupp kuulub ASi Infortar investeeringute portfelli ka ligikaudu 90 000 m² hotelli- ja SPA-kinnistuid Tallinnas ning üle 350 000 m² maad Tallinnas ja selle ümbruses. AS Infortar on trükikoja AS Vaba Maa omanik ning tulevase multifunktsionaalse ostu- ja meelelahutuskeskuse Tallink City arendaja.

AS Eesti Gaas tegeleb maagaasi ja elektri müügiga. Kontserni kuuluvad gaasitorustike ja rajatiste projekteerimisele ja ehitamisele spetsialiseerunud AS EG Ehitus ning jaotusteenust osutav AS Gaasivõrgud. Ettevõttele kuulub üle Eesti viis gaasitanklat. Eesti Gaas annab tööd 205 inimesele, kontserni käive ulatus möödunud aastal auditeerimata andmetel 130 miljoni euroni. AS Eesti Gaas müüs 2015. aastal maagaasi 386 miljonit m³ ja elektrit 9,7 GWh. Ettevõttel on 1570 äriklienti ja 41 160 koduklienti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. May 2016, 14:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing