Jaga lugu:

Tamkivi: e-residentsus on Eesti digitaalne jalajälg

Sten Tamkivi sõnul on Eestil vaja, et kaheksa miljonit e-residenti ütlesid, et neil on Eestit vaja.   Foto: Erik Prozes

Skype'i endise juhi ning Teleporti looja ja tegevjuhi Sten Tamkivi hinnangul on Eesti ainuke, kellel on võimalus maailmas maha jätta oma digitaalne jalajälg ja noppida üles inimesed, kes tegelevad info tootmise ja töötlemisega.

„700 miljonit inimest töötab informatsiooni loomisega. Iga kord, kui inimene vahetab asukohta, on see täielik reset. Ta maksab oma üüri uues kohas, maksab oma maksud uues kohas, paneb oma lapsed uude kohta lasteaeda,“ rääkis Tamkivi tänasel e-residentsuse konverentsil. Teleporti kliendi aastane sissetulek on keskmiselt 32 000 eurot. Eesti võiks olla Tamkivi hinnangul e-residentsuse projekti näol võimalus neile inimestele.

„Eesti saab olla ainus, mitte pikemalt, aga ainus, kellel on olemas infrastruktuur, kellel on olemas võimalus noppida üles inimesed. Me näeme, mis äri nad ajavad ja mida nad teevad. See on digitaalne jalajälg, mida me saame kujundada,“ rääkis Tamkivi.

Ta lisas, et Eesti peab tulevikus sõltuma 8 miljardist inimesest ja e-residentsus on tema hinnangul digitaalselt allkirjastatud sõnum – mul on Eestist vaja. „Kui kuskil on miljon inimest ja tema ümber on kaheksa miljardit inimest, sõltub sellest kaheksast miljardist, kas seda miljonit on vaja,“ rääkis Tamkivi.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum