Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Ribe hoiab taset

    Ribe sisekujundus, menüü ja teenindus pole midagi ebatavalist, kuid kõik on väga peenelt lahendatud ja kvaliteetne.Foto: Raul Mee

    Uusi söögikohti tekib juurde kui seeni pärast vihma, kuid restoran Ribe püsib restoranide edetabeli eesotsas juba üheksandat aastat.

    RibeAadress: Vene 7, TallinnTelefon: 631 3084Avatud: 12–23

    Punktid: 27/30Toit ja jook: 9Teenindus: 9Interjöör: 9Põhiroogade hinnad: 12–17,50 eurot

    Loe veebist Äripäeva restoraniteste:www.aripaev.ee/restoranitest

    Pealtnäha pole Ribes midagi erilist. Tavaline väiksemat mõõtu restoran, millel üks saal akendega, teine keldrikorrusel. Head toitu, valitud jooke ja professionaalset teenindust ei peaks ju restoranis ebatavaliseks pidama, seda üritavad kõik. Ometi tuleb Ribel see algusest peale eriliselt hästi välja.
    Nauditavad toiduansamblid. Ribes on alati ­eelistatud kohalikku toorainet, millele otsitakse uusi vorme ja mida täiendatakse maailma maitsetega. Nii ka nüüd: lambapraadi täiendab tapenaadikaste (tapenaad on lisand Itaalia köögist, põhikomponendiks oliivid – toim), Järveotsa vutile lisavad maitset Kreeka pähklid ja kuivatatud ploomid. Ühele taldrikule on kokku pandud suitsulest ja kalmaar, veise-seeneleent ja soolatud veiseribi täiendab trühvlikreem. Igav ei ole, pole kunagi olnud. Ribes on olnud päris mitu peakokka, igaüks oma pagasi ja käekirjaga, kuid erisustele vaatamata on püsinud alles menüü omanäolisus: hooajaline, kohalik, traditsioone ja toorainet austav, samas üllatav ja mänguline.
    Seekord täiendasid praetud Atlandi turska brokolipüree ja polentakook. Tursk oli selline, nagu üks praekala peab olema: nahk krõbe, aga liha pehme ja mahlakas. Brokoli on kala juurde alati hea valik, kuid ürtidelt maitset saanud polentakook oli selles klassikalises ansamblis minu jaoks liiga jõuline.
    Ribes on maitsetega alati julgesti mängitud, praegu kujundab Ribe menüüd slovakist peakokk, kellel muu hulgas ka maailma toidukultuure kokku segava Londoni töökogemus, asi tal nüüd põhjamaa kala ja lõunamaa mais ühele taldrikule kokku panna!
    Hõrgutav rabarber
    Ribe on oma menüüd hooajalise toorainega värskendanud ammu enne seda, kui hooajalisusest sai moesõna. Ainult et hooajad vahetuvad vist natuke kiiremini, kui Ribe kodulehekülg järele jõuab. Praeguse magusavaliku säravaimaks täheks on rabarber, kuid netimenüüsse pole see veel jõudnud. Roog ise oli väga meeldiv, mitmel kujul esitletud hapu vars pakkus mõnusaid maitseelamusi, siidjas sorbee ja krõmpsuvad rabarberitükid täiendasid teineteist eriliselt meeldival moel.
    Ribe hea teenindus viskas sellel korral aga vimkasid, poole lõuna pealt läks kelneri keelteprogramm segi kui rikkis robotil. Robotiga ta natuke nagu sarnaneski, hästi programmeeritud, kuid ilma isikupärata. Pearoa ajaks oli programm eesti keelelt inglise keelele ümber lülitunud ja eriliselt hoogsas tempos vuristas ta ette ingliskeelse toidututvustuse. Toidu puhul ju suurt vahet pole, tursk jääb tursaks, ükskõik mis keeles teda tutvustatakse. Kliendina oleksin teenindajalt eeldanud aga natuke pikemat mälu. Pealegi tuli kahes keeles välja väike ebakõla – kui inglise variandis andis kastmele maitset cumin ehk vürtsköömen, siis eesti variandis oli maitsestajaks köömen.
    Väike programmirike lõunasööki ei rikkunud. Imetlen ikkagi peakoka fantaasiarikast loomingut ja Ribe oskust toitu ja veini sobitada.
  • Hetkel kuum
Kui riigikaitsemaks, siis nüüd, aga kärped enne
Riigikaitsemaksu maha hõikamiseks on jõudnud kätte õige hetk, ent ühe väga olulise eeldusega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikaitsemaksu maha hõikamiseks on jõudnud kätte õige hetk, ent ühe väga olulise eeldusega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA tarbijate kindlustunne langes kuuga ligi 13%
Michigani Ülikooli tarbijauuringu tulemused näitavad tarbijate muret, et inflatsioon, tööpuudus ja intressimäärad võivad edasi liikuda ebasoodsas suunas.
Michigani Ülikooli tarbijauuringu tulemused näitavad tarbijate muret, et inflatsioon, tööpuudus ja intressimäärad võivad edasi liikuda ebasoodsas suunas.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Rektor: tehisintellektile saab anda osa juhtimisülesandeid
Mainori rektor Andrus Pedai andis ülevaate, kuidas saaksid juhid kasutada tehisintellekti enda töö hõlbustamiseks.
Mainori rektor Andrus Pedai andis ülevaate, kuidas saaksid juhid kasutada tehisintellekti enda töö hõlbustamiseks.
Juhtimisekspert: enne muudatuste tegemist peab jalgealune stabiilne olema
Küsimusele, kuidas käib ettevõtte muutuste suhtes vastupidavamaks muutmine, ütleb organisatsioonijuhtimise ekspert Liina Randmann saates “Rohepöörde praktikud“, et sellist ühest retsepti, et “hakkame nüüd nii tegema ja korras!”, ei ole.
Küsimusele, kuidas käib ettevõtte muutuste suhtes vastupidavamaks muutmine, ütleb organisatsioonijuhtimise ekspert Liina Randmann saates “Rohepöörde praktikud“, et sellist ühest retsepti, et “hakkame nüüd nii tegema ja korras!”, ei ole.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Eksport kahanes märtsis kuuendiku jagu
Märtsis vähenes kaupade eksport aastaga 16%, eksport Euroopa Liidu riikidesse kahanes koguni 22 protsenti, teatas statistikaamet.
Märtsis vähenes kaupade eksport aastaga 16%, eksport Euroopa Liidu riikidesse kahanes koguni 22 protsenti, teatas statistikaamet.
Postimees sai loa müüa suure osa reklaamifirmast
Konkurentsiamet andis Postimees Grupile loa müüa suurema osa otsepostitustega tegelevast reklaamifirmast Target Master.
Konkurentsiamet andis Postimees Grupile loa müüa suurema osa otsepostitustega tegelevast reklaamifirmast Target Master.