• Jaga lugu:

  KPMG esimesed dividendid: pole vajadust rasva koguda

  KPMG advokaadibüroo juhtivpartner Risto Agur.Foto: Andras Kralla

  Eelmisel aastal esimeset korda dividende maksnud KPMG advokaadibüroo juhtivpartneri Risto Aguri sõnul ei erine nad konkurentidest, kes maksavad kogu kasumi reeglina dividendina välja. "Meil ei ole vajadust rasva koguda," lisas Agur.

  2013. aasta lõpus tegevust alustanud KPMG advokaadibüroo kasvatas eelmisel aastal oma käivet 40% ja maksis omanikule esimest korda dividenditulu. KPMG eelmise aasta käive oli 415 466 eurot, tõustes sellega käibe edetabelis 30. kohale. Büroo kasum oli 18 629 eurot. 
  Tulevikuplaan on gaas põhjas edasi kasvada ning teha rohkem koostööd nii Eestis kui ka mujal maailmas.
  Järgneb intervjuu KPMG advokaadibüroo juhtivpartneri Risto Aguriga.
  Mitmel advokaadibürool langesid mullu käibe- ja kasuminumbrid. Teil õnnestus käivet kasvatada 40%. Mis on teie edu taga?
  Üks oluline erisus meie puhul on see, et me kanname KPMG ärinime ja töötame globaalses ning multidistsiplinaarses võrgustikus, see eristab meid nii-öelda traditsioonilistest advokaadibüroodest. Me järgime kõiki samu kutse-eetika reegleid, aga töötame mõnevõrra teises keskkonnas. Pakume tipptasemel õigusteenust, aga samas teatud täiendavat lisandväärtust kliendile. Kirss tordi peal on meil multidistsiplinaarne teenuse pakkumine, ehk igas tehingus on lisaks õiguselementidele ka maksu- ning finantsküsimused, mida saame lahendada koostöös KPMG maksu- ja finantsnõustajatega. See on täiendav sünergia, mida me saame kliendi huvides tööle panna.  
  Kuhu turg liigub - kas lõpuks jäävad alles suured bürood, kes suudavad pakkuda kõike korraga, ning ühemehe-bürood kipuvad välja surema?
  Näeme mõlemat trendi välja joonistumas. Suured turumuutused on olnud Cobalti teke ja Targa Grunte Sutkiene jagunemine mitmeks uueks bürooks. Selliseid spin off’e on viimasel kahel aastal olnud päris palju, see käib käsikäes konsolideerumisega turul.
  Kas suuri liitumisi, nagu oli Lawini ja Boreniuse puhul, on turul veel oodata või Eesti turg ei kannata rohkem?
  Aeg annab aru. Eesti turg on väike, aga konkurentsitihe. Suure büroo moodustamine, nagu tegid Lawin ja Borenius, on omajagu väljakutse, et see hästi tööle panna.
  Kuigi käive kasvas teil 40%, kukkus kasum 26%. Mis on selle taga?
  Oleme kiiresti kasvav ettevõte, kes investeerib kogenud talentidesse, võrgustiku koostöö arendamisse ja sellega on seotud kulud. KPMG nime all toimetamine on päris kulukas ehk globaalne kaubamärk maksab palju, aga suures pildis tasub see end ära. 
  Eelmisel aastal maksite ka esimesi dividende. Milline on teie dividendipoliitika?
  Me ei eristu konkurentidest ja maksame kogu kasumi reeglina dividendina välja. Meil ei ole vajadust rasva koguda. Jooksvast rahavoost saame kõik kulud kaetud. 
  Mis olid teie büroo jaoks eelmise aasta suuremad sündmused?
  Meil on õnnestunud kokku saada väga andekas ja kogenud tiim (üle poole büroo advokaatidest on endised Soraineni advokaadid – toim), samuti on meil õnnestunud üha rohkem võrgustikus koostööd teha. Meil on võimalus kaasata tugevaid spetsialiste erinevatest õigusvaldkondadest, teha tänu sellele mitmekülgset ja huvitavat tööd ning kasvada.
  Milliseid eesmärke endale veel seate?
  Teenuseportfelli laiendamine on meie iga-aastane strateegiline eesmärk. Kui seni oli ehk suurem rõhk corporate/M&A, pangandus- ja finantsõiguse, tööõiguse ja kinnisvaraõiguse praksise arendamisel, siis järgmine eesmärk on arendada andmekaitse-, IT- ja intellektuaalomandi õiguse praksist ning pakkuda täisteenust äriõiguse kõigis valdkondades. Orgaaniline kasv aastast aastasse portfelli laiendamisel ja ühisosa leidmine globaalse võrgustiku sees on meie strateegiline eesmärk ja võtme-eelis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.