• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bauhaus takerdus ehitusmuredesse

  Pärast aastaid kestnud ettevalmistusi avab Bauhaus kuue kuu pärast Tallinnas uue keskuse, millesse panustab firma 23 miljonit eurot.

  “Samal ajal, kui tegime siin oma esimese keskuse lahti, valis omanik välja järgmise keskuse asukoha,” meenutas Bauhaus Eesti juhatuse liige Ansu Saarela, kuidas nad kuus aastat tagasi ütlesid välja, et peagi avavad ka teise keskuse. Nii lihtsalt ei läinud, sest kerkisid takistused.
  Kuus aastat tagasi Lasnamäele esimese keskuse rajanud Bauhausile praegu ehitus- ja sisustuskeskust püstipaneva Merko juhatuse esimees Tiit Roben selgitas eilsel sarikapeol antud intervjuus, et alguses ei mahtunud Bauhaus väljavalitud krundile. Seejärel toimus aga maaoksjon, kus õnnestus soetada nii teeäärsed kui naaberkinnistu. Pärast seda võttis veel omajagu aega trasside ja sissesõiduteede kooskõlastamine naabritega, et jõuda ehitusloa saamiseni.
  Bauhausi uue hoone ehitamine Rocca al Mares läks Merkole, sest suurfirmale huvipakkuv krunt kuulus Merko sõsarettevõttele. “Bauhaus käis mööda linna uurimas, kuhu poodi teha,” lausus Roben, kuid ei täpsustanud, kui suurt kasu Merko Bauhausi rajamiselt teenib. “Meie aruannetest näeb, kui palju võidame. Ega marginaaliprotsent meil väga suur ei ole.”
  Praegu on teada, et Merko ja Rannamõisa tee Kinnisvarahalduse leppisid kokku lepingus, mille maksumus on 7,6 miljonit eurot.
  Turu üldisest seisust rääkides ütles Roben, et tööd on palju. “Tallinn on kraanasid täis. Tööd on nii meil kui konkurentidel. Tööd on sel aastal päris palju. Tõsi on see, et mõni asi on siin natuke veninud ja ei ole ka meil läinud käima nii suure hooga, nagu oleme lootnud või plaaninud,” ütles ta.

  miljonit oli Bauhausi mullune käive, kasum oli 2 miljonit eurot.

  Merko konkurendi Nordeconi juht Jaano vink tõdes, et enim on tööd Tallinnas, kuid mujal Eestis on pilt nutusem.
  Eelis Soome ees
  Saarela kiidab Eesti investeerimiskliimat, märkides, et siinne maksusüsteem on võrreldes Soomega leebem. “Eestis saab kasumi investeerida ilma, et peaks enne seda kasumilt makse tasuma,” sõnas Saarela.
  Bauhausil on 90 riigis 270 poodi. Mullu avas Bauhaus kaupluse Hollandis, sel aastal Luksemburgis. Firma võib laieneda ka Lätti ja Leetu. Millal, ei ole selge. “Võtame ühe asja korraga,” ütles Saarela, kelle sõnul mängib suurimat rolli hea asukoha leidmine. “Asjad peavad paika loksuma: peab olema õige asukoht õigel ajal ja õige hinnaga,” rääkis Saarela.
  Eestis on Bauhaus edukas olnud. Eelmisel aastal oli firma käive 23,1 miljonit eurot ja kasumireal vaatas vastu 2 miljonit eurot. Aasta varem olid numbrid vastavalt 21,3 miljonit eurot ja 795 000 eurot.
  Konkurendile Bauhausi kasvamine hirmu nahka ei aja. K-Rauta poodide eest vastutava Kesko Senukai juhatuse liikme Alo Ivaski sõnul on kvaliteetkaubanduse laienemine konkurentidele ainult hea märk. “Hirmu ei ole. Kui hästi läbimõeldud ja heal tasemel kaubandust juurde tuleb, siis paneb see ennast ka rohkem liigutama,” ütles Ivask, kelle sõnul lisandub mõne aja pärast Tallinna ka K-Rauta kaupluseid. “Uurime võimalusi ja peame plaane.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.