Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bauhaus takerdus ehitusmuredesse

  Pärast aastaid kestnud ettevalmistusi avab Bauhaus kuue kuu pärast Tallinnas uue keskuse, millesse panustab firma 23 miljonit eurot.

  “Samal ajal, kui tegime siin oma esimese keskuse lahti, valis omanik välja järgmise keskuse asukoha,” meenutas Bauhaus Eesti juhatuse liige Ansu Saarela, kuidas nad kuus aastat tagasi ütlesid välja, et peagi avavad ka teise keskuse. Nii lihtsalt ei läinud, sest kerkisid takistused.
  Kuus aastat tagasi Lasnamäele esimese keskuse rajanud Bauhausile praegu ehitus- ja sisustuskeskust püstipaneva Merko juhatuse esimees Tiit Roben selgitas eilsel sarikapeol antud intervjuus, et alguses ei mahtunud Bauhaus väljavalitud krundile. Seejärel toimus aga maaoksjon, kus õnnestus soetada nii teeäärsed kui naaberkinnistu. Pärast seda võttis veel omajagu aega trasside ja sissesõiduteede kooskõlastamine naabritega, et jõuda ehitusloa saamiseni.
  Bauhausi uue hoone ehitamine Rocca al Mares läks Merkole, sest suurfirmale huvipakkuv krunt kuulus Merko sõsarettevõttele. “Bauhaus käis mööda linna uurimas, kuhu poodi teha,” lausus Roben, kuid ei täpsustanud, kui suurt kasu Merko Bauhausi rajamiselt teenib. “Meie aruannetest näeb, kui palju võidame. Ega marginaaliprotsent meil väga suur ei ole.”
  Praegu on teada, et Merko ja Rannamõisa tee Kinnisvarahalduse leppisid kokku lepingus, mille maksumus on 7,6 miljonit eurot.
  Turu üldisest seisust rääkides ütles Roben, et tööd on palju. “Tallinn on kraanasid täis. Tööd on nii meil kui konkurentidel. Tööd on sel aastal päris palju. Tõsi on see, et mõni asi on siin natuke veninud ja ei ole ka meil läinud käima nii suure hooga, nagu oleme lootnud või plaaninud,” ütles ta.

  miljonit oli Bauhausi mullune käive, kasum oli 2 miljonit eurot.

  Merko konkurendi Nordeconi juht Jaano vink tõdes, et enim on tööd Tallinnas, kuid mujal Eestis on pilt nutusem.
  Eelis Soome ees
  Saarela kiidab Eesti investeerimiskliimat, märkides, et siinne maksusüsteem on võrreldes Soomega leebem. “Eestis saab kasumi investeerida ilma, et peaks enne seda kasumilt makse tasuma,” sõnas Saarela.
  Bauhausil on 90 riigis 270 poodi. Mullu avas Bauhaus kaupluse Hollandis, sel aastal Luksemburgis. Firma võib laieneda ka Lätti ja Leetu. Millal, ei ole selge. “Võtame ühe asja korraga,” ütles Saarela, kelle sõnul mängib suurimat rolli hea asukoha leidmine. “Asjad peavad paika loksuma: peab olema õige asukoht õigel ajal ja õige hinnaga,” rääkis Saarela.
  Eestis on Bauhaus edukas olnud. Eelmisel aastal oli firma käive 23,1 miljonit eurot ja kasumireal vaatas vastu 2 miljonit eurot. Aasta varem olid numbrid vastavalt 21,3 miljonit eurot ja 795 000 eurot.
  Konkurendile Bauhausi kasvamine hirmu nahka ei aja. K-Rauta poodide eest vastutava Kesko Senukai juhatuse liikme Alo Ivaski sõnul on kvaliteetkaubanduse laienemine konkurentidele ainult hea märk. “Hirmu ei ole. Kui hästi läbimõeldud ja heal tasemel kaubandust juurde tuleb, siis paneb see ennast ka rohkem liigutama,” ütles Ivask, kelle sõnul lisandub mõne aja pärast Tallinna ka K-Rauta kaupluseid. “Uurime võimalusi ja peame plaane.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

LHV võlakirjad märgiti pea 2,5 kordselt üle
Eelmisel reedel lõppes LHV Groupi esimese taseme täiendavatesse omavahenditesse kuuluvate võlakirjade pakkumine finantsinstitutsioonidele ja suurema investeerimisportfelliga teadlikumatele investoritele.
Eelmisel reedel lõppes LHV Groupi esimese taseme täiendavatesse omavahenditesse kuuluvate võlakirjade pakkumine finantsinstitutsioonidele ja suurema investeerimisportfelliga teadlikumatele investoritele.
Joonas Jõgi: Eestis avaldatakse isikuandmeid kohati valimatult
Euroopa Kohtu otsus tunnistada kehtetuks äriregistrites tegelike kasusaajate andmete vabalt kättesaadavaks tegemise kohustus rõhutab infoteenuse pakkujate vastutust, kirjutab Äripäeva Infopanga juht Joonas Jõgi.
Euroopa Kohtu otsus tunnistada kehtetuks äriregistrites tegelike kasusaajate andmete vabalt kättesaadavaks tegemise kohustus rõhutab infoteenuse pakkujate vastutust, kirjutab Äripäeva Infopanga juht Joonas Jõgi.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Hiina protestilaine viis kokkupõrgeteni
Hiina president Xi Jinping seisab silmitsi ühe suurima protestilainega, kui kümned tuhanded inimesed tulid tänavatele meelt avaldama Pekingi range koroonakontrolli ja sõnavabaduse mahasurumise vastu.
Hiina president Xi Jinping seisab silmitsi ühe suurima protestilainega, kui kümned tuhanded inimesed tulid tänavatele meelt avaldama Pekingi range koroonakontrolli ja sõnavabaduse mahasurumise vastu.

Olulisemad lood

Kinnisvaraarendaja: Tallinna kesklinn on anomaalne piirkond
Kinnisvaraarendaja Endoveri juht Robert Laud ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et Tallinna popim uusarenduste piirkond on Haabersti, samas kesklinn hakkab silma sellega, et arendustegevus on seal sisuliselt kokku kuivanud.
Kinnisvaraarendaja Endoveri juht Robert Laud ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et Tallinna popim uusarenduste piirkond on Haabersti, samas kesklinn hakkab silma sellega, et arendustegevus on seal sisuliselt kokku kuivanud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.