Deutsche Bank – järgmine Lehman?

Saksa panga väljavaated pole head.  Foto: epa
Rainer Saad • 6. oktoober 2016
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Peaaegu 150aastase tegutsemisajalooga Saksa suurim pank Deutsche Bank on sattunud raskesse olukorda ning kokkuvarisemisel võib see endaga kaasa tõmmata kogu Euroopa panganduse.

Septembris oli omamoodi tähtpäev, kui täitus kaheksa aastat Lehman Brothersi pankrotist, mis tõi endaga kaasa aktsiaturgude järsu languse ning kriisi maailmamajanduses. 2008. aasta krahh on paljudel veel hästi meeles ja kuigi ajalugu ei kipu korduma, vaid riimuma, on Deutsche Bank justkui märk sellest, et midagi halba võib olla jälle tulekul.

Maailma riskantseim finantsinstitutsioon

Juunis avalikustas Rahvusvaheline Valuutafond Deutsche Banki kohta analüüsi, milles kirjutas, et Deutsche Bank on riskantseim finantsinstitutsioon maailmas ning kujutab kogu maailma rahandussüsteemile olulist riski. IMFi analüüs tuli kohe pärast seda, kui USA keskpank teatas, et Deutsche Banki Ameerika haru on kukkunud läbi pangandussektorile tehtud stressitestis.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt