Tapa pisikese jaeäri imeline läbimurre edukate esirivisse

13. oktoober 2016, 13:45
RRLektuse juhatuse esimees Rein Reinvee
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161013/NEWS/161019850/AR/0/Väike,-aga-tubli-jaekett-RRLektus.jpg

Tapalt alguse saanud väike jaekett Meie Toidukaubad jõudis eelmise aasta majandustulemuste põhjal jaekaubandusettevõtete TOPis esikolmikusse.

Ettevõtte 66 toidukauplust asuvad valdavalt maapiirkondades, kus püütakse hoida üsna samu hindu, mida pakuvad suured ketid suurtes linnades.

RRLektuse juhataja Rein Reinvee rääkis, et nende deviisiks on "Lühim tee parklast piimapakini". „Lisaks on meie kauplused kodu lähedal ning saame suhteliselt kiiresti võtta vastu otsuseid sortimendi kohta ning teha klientidele ekstrapakkumisi,“ rääkis Reinvee. Ta lisas, et kolmandaks märksõnaks võib nende tegevuses nimetada meie-tunnet, mida nad on aastatega proovinud luua.

Ettevõtte 66 kaupluse pindala jääb 150–300 ruutmeetri kanti ning nende eesmärk on maapiirkondades pakkuda suhteliselt samu hindu, mida suured ketid suurtes linnades. „Kindlasti müüme me tooteid väiksema juurdehindlusega kui mõni suurem jaekett,“ ütles Reinvee. Tema sõnul võib nii ka järeldada, et Meie Toidukaupade püsikulud on madalamad kui suurtel kettidel ning see on aidanud neil ka edukalt tegutseda juba 23 aastat.

Reinvee hindab väga kõrgelt meeskonnatööd, tema sõnul ongi nad tänu sellele nii kaugele jõudnud. „Kõige keerulisem on olnud kriiside ajal, kus on tekkinud küsimus, et kuidas jätkata, kuid oleme need kaks kriisi edukalt üle elanud,“ sõnas ettevõtte juht. Ka ei ole nad uisapäisa igale poole tormanud, vaid iga sammu põhjalikult analüüsinud.

„Ootame, et sel aastal tuleb sama suur kasv kui oli mullu. Kuidagi on see kauaoodatud krahh viibima jäänud. Kui vaadata seda aastat, siis kõik kuud on läinud hästi, välja arvatud august, kus tuli esimene tagasilöök.“

Loe pikemalt RRLektuse tegemistest Äripäeva teemaveebist kaubandus.ee.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. October 2016, 13:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing