IMF Eestis: langetage veelgi tööjõumakse

21. oktoober 2016, 14:05
IMF Eestis: langetage veelgi tööjõumakse
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161021/NEWS/161029932/AR/0/maksud.jpg

Eestis viibiv Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) delegatsioon kohtus täna Toompeal riigikogu rahanduskomisjoni esindajatega, kellega arutati, kuidas parandada Eesti riigi ning majanduse konkurentsivõimet.

IMFi delegatsiooni juhi Christoph Klingeni hinnangul peaks Eestis tööjõumakse rohkem langetama - see suurendaks ettevõtete konkurentsivõimet ning leevendaks töötajate poolset palgasurvet, vahendas riigikogu pressiteenistus.

Delegatsioon arutab oma iga-aastase külaskäigu ajal riigi ja erasektori esindajatega Eesti majanduspoliitikat ning majanduse olukorda. Lisaks tööjõumaksude langetamise vajadusele on IMFi esindajate tähelepanu keskmes Eesti ettevõtete konkurentsivõime kasvatamine. Riigikogu poolt osalesid tänasel kohtumisel Remo Holsmer, Martin Helme ja Aivar Sõerd.

Poolteist nädalat kestva visiidi ajal on valuutafondi esindajatel rida kohtumisi valitsuse ja riigikogu liikmetega, Eesti Panga ja finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega. Samuti kohtutakse kommertspankade ja eraettevõtete juhtide ning mitme ameti esindajatega.

Visiidi kokkuvõtte esitab IMFi neljaliikmelise delegatsiooni juht Christoph Klingen esmaspäeval, 24. oktoobril pressikonverentsil Eesti Pangas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2016, 14:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing