Urve Palo valis vastuolulise nõuniku

05. detsember 2016, 09:58
Riigikogu erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu on Luksemburgis registreeritud varjatud osanikega firma juhatuse liige, kuid komisjoni liikmed pole seda hukka mõistnud.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161205/NEWS/161209903/AR/0/AR-161209903.jpg

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo nõunikuna asus tänasest tööle Ardo Ojasalu.

Maksunõustaja ja riigikogu erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu on vastuoluline figuur, kuna on ise olnud juhatuse liige ettevõttes, mis on registreeritud Luksemburgis ning mis varjab oma osanikke. Näiteks on ta seotud kurikuulsast Faciost  välja kasvanud firmaga. Muuhulgas õigustas Ojasalu ettevõtjate maksudest hoidumist öeldes, et offshore-firmade kasutamine on ärikultuuri loomulik osa, sest oma ettevõtlusstruktuur luuakse selline, mis on kõige vähem kulukas. Seejuures toona, kui Äripäev sellest kirjutas, Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni liikmed selles midagi imelikku ei näinud.

Palo aga näeb Ojasalus kogemuste, oskuste ja teadmistega asjatundjad. „Ettevõtluse toetamine ja töökohtade loomine nõuab tugevat koostööd ekspertide, ettevõtjate ja teadlastega. Ardo Ojasalul on pikk kogemus just sellise töö tegemisel ning tema oskuste ja teadmistega spetsialist toob uut hingamist ning värskeid mõtteid majanduse arendamisesse,“ ütles minister pressiteate vahendusel.

Ardo Ojasalu on tegelenud äri- ja finantsnõustamise, maksunduse ning äri- ja tsiviilõigusega ASis IMG Konsultant, ta on ka Eesti suurima raamatupidamisfirma IMG Numeri üks omanikest. Ardo on olnud maksuameti peadirektor taasiseseisvunud Eesti algusaastatel, mil käivitas 1994. aastal jõustunud maksureformi administreerimise ning pani aluse maksuameti IT-süsteemide loomisele. Lisaks on ta olnud ka AS Eesti Loto, AS Eesti Raudtee, AS Elektriraudtee ja tänase AS Levira nõukogu esimees ning on praegugi Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni esimees. Ardo Ojasalu on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli elektronarvutite erialal.

„Ministri nõunikuna on mul suurepärane võimalus panustada Eesti ettevõtluskeskkonna arengusse ning eriti e-Eesti ja meie IKT sektori ekspordivõimaluste kasvu. See on suurepärane väljakutse, mida ei saanud jätta vastu võtmata,“ teatas Ojasalu pressiteates.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. December 2016, 10:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing