• Jaga lugu:

  Aasta parima arvamusloo kirjutas Harry Tuul

  Harry TuulFoto: Andras Kralla

  Selle aasta parima arvamusloo kirjutas toimetuse hinnangul Äripäeva uudistetoimetaja Harry Tuul, kes selgitas isehakanud eliidi mõttekäike.

  Tänavu kandideeris parima arvamusloo tiitlile 14 kirjutist, millest kolme autor on Harry. Kui mullu sai parim arvamuslugu ülekaaluka esikoha, siis seekord pidi toimetus pingsalt mõtlema, kas Harry lugu on paremuselt teine või tõuseb pjedestaali kõrgeimale astmele. Lõpuks otsustatigi Harry kasuks, kes suutis päevakajalise teema vormistada ka laiemat lugejaskonda puudutavaks mõttelennuks.
  Oktoobri lõpus kirjutas Harry arvamusloo “Isehakanud eliidi suurusehullus” ajendatuna Toomas Hendrik Ilvese talu ümber lahvatanud skandaalist, miks mõne ametniku ja poliitiku kommentaarid on jahmatavalt demagoogilised. Ta selgitas, kes kuuluvad Eesti pseudoeliiti, kuidas nad käituvad ning miks nende hulgas levib kahjurina iseenda eksimatuse ettekujutus.
  Parima arvamusloo nominendiks on arvamustoimetuse juht Vilja Kiisler looga “Miks eestlane vaene on”. Pingsalt esikohale kandideerinud lugu kirjeldas eestlase vaimulaadi, kuidas tuleb teha tööd. Eks ikka rängalt pingutades. Selline mentaliteet aga pärsib nutikust ja loovust, mistõttu tegi Vilja ettepaneku pingutamise asemel lõdvestuda. Vilja lugu pälvis palju tähelepanu ka sotsiaalmeedias, kutsudes üles elavat arutelu sellise paradigma muutmisele.
  Kolmanda teksti, mille toimetus esile tõstis, kirjutas börsitoimetuse juht Juhan Lang. Tema lugu “Võõravihane Eesti” tugines isiklikul kogemusel, kuidas eestlane tahab hirmutada või võimalikult labaselt häirida siinseid välismaalasi. Juhani meelest ei olnud vahet, kas hirmutaja või tülitaja on eluheidik või ettevõtja ja pereinimene. Võõraviha on tõsine probleem, millesse tuleb suhtuda täissallimatult.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
USAs on vaktsineeritud 70% inimestest
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.