Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kabanov: midagi teha ei osanud, aga raha tuli

  Äriedu algab tootest - kui ehitada hea toode, siis raha tuleb, rääkis intervjuus Gaselli Kongressi esineja, ZeroTurnaroundi asutaja ja juht Jevgeni Kabanov.

  Kui ajad on head, siis juhtida on lihtne, aga kui ajad on rasked, siis sa saad aru, kas oled hea juht. Neil hetkedel õpid kõige rohkem.

  Jevgeni Kabanov
  Raskem aeg paneb juhtimisoskuse tõsiselt proovile, aga annab samas imelise võimaluse õppida, räägib Kabanov intervjuus.
  Kas olete vahel mõelnud, et tahaks olla tagasi töötaja positsioonil?
  Kindlasti on olnud aegu, kus juhtimine on raske ja tahaks, et saaks kellelegi öelda: "Ma ei tea, mida teha.“ Aga need hetked on ka kõige väärtuslikumad juhina – sa avastad, kas sul on julgust või ei ole. Kui ajad on head, siis juhtida on lihtne, aga kui ajad on rasked, siis sa saad aru, kas oled hea juht. Neil hetkedel õpid kõige rohkem.
  Kas meenub mõni konkreetne olukord, kus olite tõeliselt uhke ZeroTurnaroundi üle?
  Teate, ma olen kogu aeg oma ettevõtte üle väga uhke. See on üks juhtimise omapärasid. Meil on väga head kvartali- ja aastatulemused.
  Kui millegi uuega alustada, läheb kuus kuud kuni aasta enne, kui sellest ideest miskit realiseerub. Oma töö mõju näeb nii pika aja pärast, mistõttu on väga raske mõnele oma otsusele tagasi vaadata ja mõelda, et see oli nüüd väga hea otsus. See on juba möödas.
  Viis aastat tagasi oli mul suhtumine, et nüüd hakkame seda või teist tegema. Nüüd ma pakendan seda hoopis nii, et kuulge, teeme ühe eksperimendi ja vaatame, mis tulemus on. Ma ei eelda, et plaan on edukas, ma eeldan, et see kukub läbi. Ja kui ei kuku läbi, siis teeme natuke suurema eksperimendi. Ja kui see ka õnnestub, siis me teeme veel suurema eksperimendi.

  Eesti gaselliliikumine tähistab 17. sünnipäeva – nii kaua on Äripäev koostanud Gaselli TOPi

  Gasell on kiiresti kasvanud ettevõte, kes on kasvatanud viimase kolme aasta jooksul käivet ja kasumit vähemalt 50%.

  Gaselli Kongress on tunnustus ja inspiratsiooniüritus kiiresti kasvavatele ettevõtetele, kus edukad inimesed räägivad sütitavalt oma loo.

  Konverentsil esinevad Bo Henriksson, Mihkel Raud, Helen Sildna, Priit Salumaa jpt.

  Registreerumine ja lisainfo gasell.aripaev.ee 

  Gaselliliikumist toetavad LHV ja Markit

  Kuidas leiate üles säravaid töötajaid ja kuidas neid hoida?
  Palju asju, mida me ettevõttekultuurist oleme õppinud, oleme toonud Nortalist. Taavi Kotka lõi Eesti kontoris väga hea töökultuuri, me tõime selle sealt siia üle ja ehitasime selle peale ZeroTurnaroundi kultuuri. Kõige tähtsam, mida inimesed otsivad, on huvitav töö, väljakutsed, head kolleegid, selge pilt, millega ettevõte tegeleb ja kuidas töötaja saab seda mõjutada.
  Kas töökultuurid erinevad teie USA ja Eesti kontoris?
  Kindlasti, osati sellepärast, et riikide kultuur on erinev, aga ka sellepärast, et USAs on meil müügiosakond ja Eesti arendusosakond. Eestis istuvad kõik kõrvaklappides vaikselt oma arvutite taga, USAs on kõik püsti, muusika mängib ja töö käib telefonis. Eestlased on ka tagasihoidlikumad. USAs on konkurents tugev, töötajad tahavad kiiresti midagi saavutada, muretsetakse oma karjääri pärast, töökohti vahetatakse kiiremini kui Eestis.
  Kas see, et ZeroTurnaround on Eesti ettevõte, on teile pigem kasu või kahju toonud?
  Nii ja naa – arendajate kogukonnale on see vähem tähtis, nad on harjunud open source projektidega, et Linux on Soomest ja et kõik on rahvusvaheline. Teisalt, meie ise oleme ikka uhked, et oleme Eestist.
  Mis teid iga päev liikumises hoiab?
  Ma olen ambitsioonikas. Minu ambitsioon on see, et ma tahan mõju. Ma tahan, et mu mõju kasvaks. Ma tahan ehitada organisatsiooni, mis seda mõju avaldab. See organisatsioon, mille me oleme aastate jooksul üles ehitanud ja meeskond, kes selle arendamist jätkab, need on asjad, mis panevad mind käima. Kuidas saame mõju suurendada, kuidas organisatsiooni paremaks teha ja kliente õnnelikumaks muuta? 
  Kas teil on eeskujusid, kelle tegemisi jälgite, et ise paremaks saada?
  Ausalt öeldes õpin ma väga palju oma meeskonnast ja direktorite nõukogust. Targemaid inimesi on palju. Minu jaoks on iga interaktsioon võimalus õppida. Keegi võib Eesti start-up-kogukonnast arvata, et nad õpivad minult, aga mina õpin neilt täpselt sama palju! Asju tehakse nii erinevalt ja isegi, kui teistel nii palju kogemusi ei ole, on neil asju, mida nad teevad õigesti ja neilt saab õppida.
  Kas teil on kindel põhimõte, millest te kunagi ei tagane?
  Ma ei ole kõige suurem ühelauseliste motode fänn. Erinevate inimeste ja organisatsioonidega töötavad erinevad asjad. Inimeste erinevus ongi see, mis teeb maailma huvitavaks.
  Aga peamiselt ikka see, et kõik algab tootest. Ma usun, et kui ehitada hea toode, siis raha tuleb. See pole alati nii triviaalne, aga meil oli täpselt nii. Vaatamata sellele, et me ei osanud tarkvara ehitada, turundust ega müüki, raha ikkagi tuli! Ma olen kõige alguses ikkagi ehitaja, mulle meeldib toodet luua ja toode peab olema ülihea. Sellest, et toode peab olema hea, ma ei tagane.
  Juhtimises olen ma oma positsiooni aastate jooksul ikka muutnud. Meil on alati olnud avatud kultuur – igasuguseid asju saab küsida ja arutada, ei ole keelatud teemasid. Kõik positiivsed ja negatiivsed asjad on kõigile avatud, kõike saab läbi rääkida. Olulised on arutelu ja läbipaistvus.
  Autor: Marili Niidumaa, Äripäeva konverentsid
 • Hetkel kuum
Martin Mark: Eesti uus visioon peab olema õigesti fokuseeritud
Tihtilugu kipume keskenduma probleemidele, mis saadavad meid igal pool. Neisse liialt kinni jäädes võib ununeda suur pilt ja sündida kasvu pidurdavad otsused, kirjutab If Kindlustuse Balti erakliendiüksuse juht Martin Mark.
Tihtilugu kipume keskenduma probleemidele, mis saadavad meid igal pool. Neisse liialt kinni jäädes võib ununeda suur pilt ja sündida kasvu pidurdavad otsused, kirjutab If Kindlustuse Balti erakliendiüksuse juht Martin Mark.

20 aastat investeerimiskogemust portfellihalduses

Olulisemad lood

Tööturu jahenemine sundis Wall Streeti kolmapäeval langusele
USA suured indeksid sulgusid kolmapäeval punases: S&P 500 taandus -0,39%, Dow 30 kaotas veidi vähem -0,19% ning Nasdaq langes enim -0,58%. Põhjus on selles, et investorid vaatavad pessimistlikult andmeid, mis annavad märku tööturu kiirest jahenemisest.
USA suured indeksid sulgusid kolmapäeval punases: S&P 500 taandus -0,39%, Dow 30 kaotas veidi vähem -0,19% ning Nasdaq langes enim -0,58%. Põhjus on selles, et investorid vaatavad pessimistlikult andmeid, mis annavad märku tööturu kiirest jahenemisest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
VIDEO: kuidas karjääri tipus olles uuesti nullist alustada
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
VIDEO: kuidas karjääri tipus olles uuesti nullist alustada
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Äkki tagandatud börsifirma juht: sisulise koostööni me ei jõudnudki
Balti lisanimekirjas noteeritud puitkiudplaaditootjas Nordic Fibreboardis vaid loetud päevad ametis olnud ja seejärel tagandatud tegevjuht Aigar Kallas nentis, et oleks ettevõttelt oodanud selgemat rollide jaotust.
Balti lisanimekirjas noteeritud puitkiudplaaditootjas Nordic Fibreboardis vaid loetud päevad ametis olnud ja seejärel tagandatud tegevjuht Aigar Kallas nentis, et oleks ettevõttelt oodanud selgemat rollide jaotust.
Suurfirmade tippjuhid jätkusuutlikkusest: iPhone’i äraviskamine pole lahendus, pikaajaline strateegia on
IPhone’i prügikasti viskamine ja kartulikrõpsudest loobumine pole kliimaprobleemi pikaajaline lahendus, vaid ettevõtted peavad tegema iga toote ja teenuse puhul samm-sammult jätkusuutlikumaid otsuseid, rääkisid välismaiste firmade tippjuhid Tasakaalus majanduse foorumil “Elevant toas”.
IPhone’i prügikasti viskamine ja kartulikrõpsudest loobumine pole kliimaprobleemi pikaajaline lahendus, vaid ettevõtted peavad tegema iga toote ja teenuse puhul samm-sammult jätkusuutlikumaid otsuseid, rääkisid välismaiste firmade tippjuhid Tasakaalus majanduse foorumil “Elevant toas”.
Osta "katkine" aken: Tesla teeb kunagise fopaa rahaks
Tesla müüb 55 dollari eest Cybertrucki aknakleepsu, mis jätab mulje, nagu oleks neljarattalise aken katki, vahendab CNN.
Tesla müüb 55 dollari eest Cybertrucki aknakleepsu, mis jätab mulje, nagu oleks neljarattalise aken katki, vahendab CNN.
Enefit Green investeerib Leetu 150 miljonit eurot
Enefit Green investeerib 14 tuulikuga pargi ehitusse ligi 150 miljonit eurot, valik langes Leedu kasuks, kus ehitamine lihtsam.
Enefit Green investeerib 14 tuulikuga pargi ehitusse ligi 150 miljonit eurot, valik langes Leedu kasuks, kus ehitamine lihtsam.
Eesti õpilased püsivad PISA tabelis Euroopa tipus
Eesti õpilased saavutasid selleaastases PISA testis Euroopa tipptulemuse, mõnes valdkonnas seda jagades, ning on maailmas esikaheksas koos Aasia tippriikidega.
Eesti õpilased saavutasid selleaastases PISA testis Euroopa tipptulemuse, mõnes valdkonnas seda jagades, ning on maailmas esikaheksas koos Aasia tippriikidega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.