Äripäev • 31 märts 2017

Kinnisvarabürood kuulutasid kv.ee-le boikoti

Tarmo Sild  Foto: Eiko Kink

Seoses kinnisvaraportaali kv.ee hinnatõusuga otsustas 11 Eesti suuremat kinnisvarabürood, sealhulgas Arco Vara, kv.ee portaalist lahkuda, teatas Arco Vara juht Tarmo Sild.

Kokku tähendab see Silla sõnutsi kv.ee portaalist ca 15 000 müügikuulutuse kadumist, mis on 40% kõikidest selle portaali kuulutustest.

"Viimane hinnatõus kinnisvarabüroodele oli eelmise aasta sügisel, selle aasta alguses tõstis kv.ee tavakasutajate kuulutuse hinda 60% võrra. Kui enne maksis kuulutamine 9.99 eurot kuu, siis hinnatõusu järel 15.99 eurot kuu. Alates 1. aprillist muutub kinnisvarabüroodele kv.ee portaalis kuulutamine kuni 450% kallimaks. Selline hinnatõus ei ole mitte kuidagi põhjendatav ega aktsepteeritav," kirjutas Sild.

Eesti kinnisvaraturul on viimased 15 aastat juhipositsiooni hoidnud kaks suurt kinnisvaraportaali, kv.ee ja city24.ee. 

"Suhtumine, kus oluline on suurem turuosa ja kasum, mitte pakutava teenuse kvaliteet, ei ole jätkusuutlik. Selline pidev ja hiiliv hinnatõus on viinud meid olukorda, kus oleme otsustanud loobuda kv.ee teenustest ning otsida alternatiive mujalt," märkis Sild. "Seoses sellega kaovad meie kuulutused ka sama grupi hallatavalt soov.ee leheküljelt," lisas ta.

Hetkel kuum