Märt Belkin • 6. aprill 2017 kell 11:26

Söeterminali pankrot avab sadamale võimalusi

Tallinna Sadama kontor  Foto: Andras Kralla

Muuga söeterminali pidavale Coal Terminalile terendav pankrot loob Tallinna Sadamale uusi võimalusi, kuna praegu seisavad hooned kasutult.

Muuga söeterminali maa ja juures olevad kaid kuuluvad Tallinna Sadamale. Söeterminali hoone ja seadmed on aga Coal Terminali omad. Sütt pole ettevõte vedanud juba viis aastat. Eile kirjutas Eesti Ekspress, et firma on esitanud maksejõuetuse väljakuulutamise avalduse ja läheb ilmselt pankrotti.

Kõige parem variant oleks, kui söevedu terminali kaudu jätkuks. Seda pole aga mitu aastat toimunud ning Coal Terminali pankrot toob pikale probleemile vähemalt lahenduse, ütles Tallinna Sadama kommunikatsioonijuht Sirle Arro.

"Maa on antud hoonestusõigusena välja Coal Terminalile, mis tähendab, et sellest lepingust loobumine ei ole lihtne. Lepingu lõpetamine avab meile uusi võimalusi, sest sellel alal on väga korralikud kaid ja alad," rääkis Arro.

Sadam otsib söeterminali alale uut kasutusvõimalust ja on juba hakanud võimalikke uusi partnereid otsima, lisas kommunikatsioonijuht.

Hetkel kuum