Äripäev • 9. juuni 2017 kell 7:04

Kalle Palling täitis Uberi tellimust

Uber on maailma suurima turuväärtusega idufirma, mida pikisilmi oodatakse börsile.  Foto: EPA

Tänane Äripäev kirjutab, kuidas Reformierakondlane Kalle Palling aitas Eesti Energia nõukogus istudes varjatult kaasa riikliku energiahiiu suurima konkurendi Viru Keemia Grupi (VKG) ärihuvidele, vahendades viimasele paar aastat tagasi ahvatlevat, umbes kuraditosina miljoni suurust aheraine tehingut, mida samal ajal jahtis ka Eesti Energia.

Palling sattus skandaali ka novembris, kui selgus, et tema esitatud nn Uberi eelnõu on tegelikult kokku kirjutatud advokaadibüroos. Postimees kirjutas toona, et enne kui Uber Eestis tegutsema asus, kulutati maksuameti, EAS-i ja majandusministeeriumi uksi ning kohtuti Keskerakonna, IRL-i, sotside, Reformierakonna ja Tallinna transpordiameti esindajatega ning võideti enda poole koalitsioonist kõige selgemalt Reformierakond ja maksuameti juht Marek Helm.

Lehe andmetel asub Uberi Tallinna kontor samas hoones advokaadibürooga Sorainen ja suhtekorraldusagentuuriga Meta Advisory, mis koos reformierakondlasest Kalle Pallinguga on moodustanud jagamismajanduse legaliseerimise tuumiktiimi ning lehe käsutuses olevatest failidest ilmneb, et Pallingu vahendusel riigikogu menetlusse jõudnud ühistranspordiseaduse muutmise eelnõu loojad on olnud just Soraineni vandeadvokaat Mihkel Miidla ja Andreas Kaju ning korra käis see läbi ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi osakonnajuhataja Sander Salmu töölaualt.

Äripäev kirjutas täna Kalle Pallingu topeltmängust Eesti Energia nõukogus.

Hetkel kuum