Äripäev • 12. juuni 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Sõõrumaa napsas Tederilt tippjuhi

Nõutud tippjuht.  Foto: Raul Mee

Turva- ja kinnisvaraärimees Urmas Sõõrumaa palkas varem Ukrainas suurettevõtja Hillar Tederi kinnisvaraäri juhtinud Raul Paruski USS Grupi etteotsa, et siseneda jõuliselt Eesti kinnisvarahalduse turule, kirjutab Postimees.

«Raulil jääb seljataha Hillar Tederi äride korrastamine Ukrainas ja ma kutsusin teda enda aetavat kinnisvarahoolduse äri üles ehitama,» ütles Sõõrumaa. «Ukrainas tegutseb mul samasugune USSi turvafirma, mille soovin viia samale tasemele nagu Eestis asuva ettevõttegi.»

Tederi sõnul läksid tema teed Paruskiga lahku juba varem tehtud plaani järgi, sest mees oli kutsutud Ukraina kinnisvaraettevõtte Arricano probleeme lahendama tähtajalise lepinguga. «Parusk on minuga koos töötanud kahel korral kolme aasta pikkuste lepingutega ning ma pean teda väga ausaks ja asjatundlikuks järelevaatajaks juba käima lükatud äridele – tegemist on Erkki Raasukese tüüpi inimesega,» selgitas Teder.

Loe pikemalt Postimehest.

Raul Parusk töötas 1998-2003 Hansabank Grupis muuhulgas juhatuse liikme ja Hansapank Eesti peadirektorina ning oli „Vaata Maailma" projekti initsiaator ja juht.

Pärast pangast lahkumist on ta tegelnud Eesti kõrgtehnoloogilise ettevõtte AS LDI sidusettevõtte tegevuse käivitamisega Põhja-Ameerika turul, olnud 2005-2007 Eesti suurima haldus- ja hooldusteenuseid pakkuva ettevõtte ISS Eesti juhatuse esimees ja 2007-2009 Ukraina juhtiva kaubanduskeskuste arendaja Expert Capital Management peadirektor.

Alates septembrist 2009 osutab ta rahvusvahelistele äriprojektidele finants- ja juhtimiskonsultatsioone, olles viimastel aastatel tegelenud peamiselt Venemaa ja Ukraina turul.

2012. aastal juhtis ta ajutiselt EASi.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt