Mait Kraun • 20 juuli 2017

Tallinna jäätmekäitleja teenis kena kasumi

Prügiauto Tallinnas.  Foto: Postimees/Scanpix

Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus kasvatas käivet veerandi võrra ning teenis 1,3 miljonit eurot kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et jäätmefirma Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus AS müügitulu tõusis eelmisel aastal (võrreldes eelneva aastaga) 26 protsenti, 5,60 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 429 975 euro võrra, 1,31 miljoni euroni.

Mullu töötas firmas keskmiselt 31 inimest, võrreldes 2015. aastaga on seda ühe võrra rohkem. Käive töötaja kohta kasvas 22 protsenti, 180 566 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 12 protsenti, 1638 euroni.

„Eelmisel aastal oli ettevõtte toimimine hea, mis kajastub ka positiivsetes majandustulemustes. 2015. ja 2016. aastal suurendas ettevõte vastu võetavat jäätmekogust ca 15 protsendi võrra,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„Järgnevatel perioodidel on oluline koostöö jätkamine teiste Eesti suuremate jäätmekäitlusettevõtetega. Samuti on kavas teha koostööd teiste riikide prügilate haldajatega ja rakendada teiste riikide parimaid praktikaid.“

Ettevõtte omanik on Tallinna Linnakantselei. Mullu firmast dividende ei võetud. Aasta varem maksti dividendidena välja aga miljon eurot.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum