Mait Kraun • 3. august 2017 kell 13:30

Baltikumi suurim kaablitootja teenis kopsaka kasumi

Kaabel.  

Baltikumi suurim kaablitootja Draka Keila Cables paisutas mullu müügitulu 62 miljoni euroni ning teenis ligi 3 miljonit kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elektroonika, elektrijuhtmete ja kaablite tootmisega tegeleva Draka Keila Cables ASi müügitulu kasvas 2016. aastal 6 protsenti, 62 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum langes 1,18 miljoni euro võrra, 2,96 miljoni euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 114 inimest, võrreldes eelneva aastaga oli 9 töötajat rohkem. Käive töötaja kohta langes 3 protsenti, 544 106 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 5 protsenti, 1937 euroni kuus.

„2016. aastal kasvas müügitulu peaaegu kõigil turgudel. Meie ühel suurimal eksporditurul Lätis seevastu müük kahanes, sest Läti ehitussektori ja jaotusvõrgu investeeringud kukkusid. Ettevõtte kasumlikkus kahanes, kuna aasta lõpu metallihindade kasvu ei suudetud turule üle kanda,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„AS Draka Keila Cables on Baltimaade suurim kaablitootja. Ettevõtte ainuomanik on Prysmian Group (Prysmian Finland OY kaudu). Keila tehas on spetsialiseerunud peamiselt jõu- ja paigalduskaablite tootmisele,“ teatas firma aruandes. „Lisaks omatoodangule turustatakse laias sortimendis Prysmian Groupi kontserni tooteid, olles kontserni esindaja Baltikumis.“

Ettevõtte toodangut turustatakse põhiliselt Eestis, Lätis, Leedus ja Skandinaavias ning väiksemates kogustes teistes Euroopa riikides, aga ka väljaspool Euroopat.

Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud. Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum