Äripäev • 10. august 2017 kell 8:20

Valitsus kinnitas maksuameti juhi finantsinspektsiooni nõukokku

Maksu- ja tolliameti peadirektor Valdur Laid  

Äripäev kirjutas eile, et finantsinspektsiooni nõukokku hakkab peagi kuuluma ka maksu- ja tolliameti värske peadirektor Valdur Laid, kes vahetab ametis välja poliitiku Valdo Randpere. Täna kinnitaski valitsus Laidi rahandusministri ettepanekul ametisse.

Samuti sai valitsuse kinnituse rahandusministeeriumi kantsleri Veiko Tali nõukogus jätkamine. Veiko Tali on 2011. aasta 27. jaanuarist rahandusministeeriumi kantsler ja finantsinspektsiooni nõukogu liige aastast 2001.

Valdur Laid on tänavu 1. juunist maksu- ja tolliameti peadirektor ning tal on enam kui 20-aastane juhtimiskogemus telekommunikatsiooni-, finants- ja avalikust sektorist. Enne maksuametisse suundumist töötas ta pikka aega erasektoris tippjuhina, tüürides näiteks eelmise aasta detsembrini telekomifirma Telia Soome üksust.

Vastavalt finantsinspektsiooni seadusele on nõukogu liikme volituste tähtaeg kolm aastat nõukogu liikmeks nimetamisest. Finantsinspektsiooni nõukogu koosneb kuuest liikmest. Ametikoha järgi on nõukogu liikmed rahandusminister Toomas Tõniste ja Eesti Panga president Ardo Hansson. Lisaks kuuluvad nõukokku keskpanga asepresident Madis Müller ja keskpanga nõukogu liige Rein Minka. Nõukogu nimetatavatest liikmetest nimetab pooled rahandusministri ettepanekul Vabariigi Valitsus ja pooled Eesti Panga presidendi ettepanekul Eesti Panga Nõukogu.

Hetkel kuum