• Jaga lugu:

  ERMi ehitus paisutas Jüri Mõisa firma kasumit

  Betoonitooted.Foto: Raul Mee

  Betoonitoodete firma Talot kasvatas müügitulu ning teenis ligi 1,4 miljonit eurot kasumit. Tulemusi parandas muu hulgas ERMi ja mitme teise suurprojekti nõudlus.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et betoonist ehitustoodete tootmisega tegeleva Talot ASi müügitulu kasvas mullu 17 protsenti, 16,3 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum suurenes 339 584 euro võrra, 1,36 miljoni euroni.
  Mullu töötas firmas keskmiselt 194 inimest, võrreldes 2015. aastaga oli palgal kaks töötajat rohkem. Käive töötaja kohta kasvas 16 protsenti, 83 937 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 14 protsenti, 1503 euroni kuus.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  „2016. aastal jätkus nõudluse kasv kõikide AS Talot tootegruppide lõikes. Juba 2015. aastal aktiivne elamispindade arendus ja ehitus jätkas kasvu,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes. „Lisaks andsid ehitusturul märkimisväärselt tooni ka sellised ehitised nagu Eesti Rahva Muuseum, Eesti Rahvusarhiiv, ostukeskus Kvartal, Tallinna Vangla, Superministeerium jpt.“
  Ettevõte tahab tulevikus 30 protsenti betoonitoodetest eksportida. Praegu realiseeritakse toodang peamiselt Eestis.
  Ettevõtte omanikud on Betooni Investeeringute OÜ (58,2 protsenti) ja JMB Investeeringute OÜ (27,68 protsenti). Betooni omanikud on omakorda Rasmus Kurm (50 protsenti), Maire Toomberg (30 protsenti) ja Rait Valksaare (20 protsenti). JMB ainuomanik on Jüri Mõis. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.