• Jaga lugu:

  Britid täidavad oma kohustused EL-i ees

  Theresa May reedene kõne Firenzes saab tõenäoliselt olema brittide ettepanek läbirääkimisteks Euroopa Liiduga.Foto: EPA

  Suurbritannia lubab täita oma rahalised kohustused Euroopa Liidu ees, teatas Briti transpordiminister Chris Grayling BBC raadiole. Selle lubadusega valitsus tõenäoliselt taotleb soodsamat positsiooni, et ettevõtetele kaubelda välja üleminekuperiood pärast Brexitit.

  Transpordiministri intervjuu BBC raadiole läks eetrisse vaid loetud tunnid enne peaministri pikalt planeeritud kõnet reedel Firenzes, vahendab Reuters. Selle kõnega loodab Briti valitsusjuht viimaks käima lükata Brexiti-teemalised läbirääkimised Euroopa Liiduga.
  „Britid on rahvas, kes täidab oma kohustusi. Absoluutselt me adume, et Suurbritannial on kohustused,“ sõnas transpordiminister. Kõnealuste kohustuste all peetakse silmas Suurbritannia sissemakseid Euroopa Liidu ühisesse eelarvesse kuni eelarveperioodi lõpuni 2020. aastal. Varasemalt on niinimetatud Brexiti arvet hinnatud 20-100 miljardi euroni.
  Maksetega nõustumine kui kompromiss läbirääkimisteks
  Suvistel parlamendivalimistel jäi Theresa May juhitud konservatiivide tiib ilma parlamendi enamusest, millega loodeti endale kindlamat positsiooni läbirääkimistel Euroopa Liiduga. Peaminister May on varasemalt eitanud mistahes makseid ehk „lahutusarvet“ nagu seda briti meedias nimetatakse. Sügisel on valitsusjuhi retoorika oluliselt leebunud.
  Nimekad ettevõtted – viimati näiteks luksusautode tootja Aston Martin – on Briti valitsuselt nõudnud selgeid vastuseid tollide tuleviku kohta Brexiti järgselt. Ettevõtjate sõnul muudab teadmatus ärilised planeeringud mõttetuks, kuna pole teada, kas aastast 2019 tuleb Mandri-Euroopaga kaubeldes maksta ka tollitasusid.
  Valitsuse peamise eesmärgina nähakse välja kaubelda üleminekuperiood Euroopa Liidust lahkulöömise järel, mis kestaks kas 2020. või 2021. aastani. Peaminister May võimalikku loobumist oma jäikadest seisukohtadest nähaksegi soovina astuda samm tagasi, et jõuda Euroopa Liiduga võimalikult soodsa kokkuleppeni.
  Theresa May peab oma kõne Firenzes reede õhtupoolikul. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.