Äripäev • 1. november 2017 kell 3:57

New Yorgis rammis kaubikujuht jalakäijaid

New Yorgis Tribecas rammis kaubikujuht jalakäijaid.  Foto: Reuters

New Yorgis Manhattani lõunaosas sai teisipäeval kaheksa inimest surma rünnakus, kui sõiduk rammis kõnni- ja rattateel viibijaid. Vahejuhtumis sai vähemalt 11 inimest vigastada. Esialgsetel andmel oli tegemist terrorirünnakuga.

Politsei tulistas kahtlusalust ning võttis ta vahi alla. 

Enne jalgrattateel inimeste rammimist sõitis sõiduk otsa koolibussile, milles sai kokkupõrke tagajärjel vigastada kaks last ja kaks täiskasvanut.Kokku sai politsei teatel surma kaheksa inimest. 11 inimest sai raskelt vigastada, kuid nende seisund pole eluohtlik. Argentina välisministeeriumi teatel hukkus rünnakus viis Argentina kodanikku ja veel kaks sai vigastada. Argentina turistid tähistasid New Yorgis oma ülikooli kokkutuleku 30. aastapäeva.Belgia ametivõimude teatel oli üks hukkunutest ja kolm vigastatut Belgia kodanikud.Ründaja oli 29aastane Usbekistanist pärit mees Saifullo Saipov, kes tuli USAsse 2010. aastal. CNNi andmeil leiti tema rendiveoki juurest käsitsi kirjutatud kiri, milles ta kinnitas, et tegi seda ISISe nimel.USA ametivõimude kinnitusel oli tegemist terroriaktiga. Samas pole neil andmeid, et tegemist oleks olnud suurema skeemiga, kirjutas New York Times.

Hetkel kuum