• Jaga lugu:

  Eesti ettevõtted nopivad kasumeid

  kasumFoto: PantherMedia/Scanpix

  Eesti ettevõtete summaarne kasum kasvas aastaga hüppeliselt 14,7 protsenti, ulatudes 5,1 miljardi euroni. Kasumit teeniti kõigis sektoreis ning maakondades, selgus Creditinfo Eesti uuringust “Eesti ettevõtete finantsnäitajad 2016“.

  Uuring kinnitab ka, et tublisti kasvasid müügitulud.
  „Nüüd, mil ettevõtete majandusaruanded on esitatud ja ära oodatud ka hilinejad, saab öelda, et majanduskeskkond on 2016. aastal tulnud välja stagnatsiooniperioodist ja pöördunud taas tõusule,“ kommenteeris Creditinfo Eesti arendusdirektor Alar Jäger.
  Eesti ettevõtete mullune käive ja kasumFoto: Creditinfo
  Kasumit teenivate ettevõtete arv kasvas 79 037 firmalt 81 740 firmani (kasv 3,4%). Kasumit teeniti kõigis sektoreis ning kõigis maakondades. Kasumi osa käibest tõusis keskmiselt 9,3 %-ni. Kasum kasvas mullu enim mäetööstuses (343%), kutse-, teadus- ja tehnikaalases tegevuses (156%) ja elektrienergia sektoris (56%).
  Samuti kasvas mullu 3,4% võrra ettevõtete kogumüügitulu ning jõudis 54,1 miljardi euroni. Müügimahud suurenesid enim majutus- ja toitlustussektoris (10%) ning tervishoiu ja sotsiaalhoolekande sektoris (9,5%).
  Kahjumis ettevõtete kahjumite summa 2016. aastal vähenes 16% võrra, olles 1,3 miljardit eurot (2015. aastal oli kasv 14%). Samuti vähenes 1,8% aasta kahjumiga lõpetanud ettevõtete arv, kokku 39 872 ettevõtet.
  Uuringus „Eesti ettevõtete finantsnäitajad 2016“ on kasutatud 133 351 Eesti ettevõtte 2016. aasta majandusaruannete andmeid (sh on arvestatud krediidiasutuste ja kindlustusandjate majandustulemusi, tuginedes Eesti Panga ja finantsinspektsiooni andmetele).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.