• Jaga lugu:

  Leedoga seotud Saksa laevaäri tüürib pankrotti

  ParvlaevFoto: Veiko Tõkman

  Varem Vjatšeslav Leedole kuulunud Saksamaal tegutsev laevafirma Elb-Link Reederei esitas kohtule pankrotiavalduse.

  Selge on see küll olnud pikalt, aga nüüd on asi ametlik – Saksamaal Elbe jõel Cuxhaveni ja Brunsbütteli vahel laevaliiklust Elb-Link Reederei on Cuxhaveni kohtu kinnitusel esitanud pankrotiavalduse, vahendas Põhja-Saksa ringhääling NDR.
  Juba algusest peale on laevafirmal häda kõrgete kulude ning parvlaevade kehva ärakasutamisega. Alates 2015. aasta augustist on äri katkenud kolm korda – viimati peatas laevafirma tegevuse oktoobri alguses.
  Firma juht Bernd Bässmann on öelnud, et laevaomanikud küsivad parvlaevade kasutamise eest liiga kõrget hinda. Samas tahtis ta ikkagi äri jätkata, hankides uue laeva. Selleks oleks ta vajanud sihtfinantseeringuna 200 000 eurot laenu kohalikelt omavalitsustelt ning siis saanuks laevaliin kevadel taas tööd alustada.
  Läinud teisipäeval Bässmanni ootused aga purunesid, kuna Dithmarscheni ja Cuxhaveni piirkonnad ning Brunsbütteli ja Cuxhaveni linnaosavalitsused ei tahtnud raha anda. Niisiis tuligi Alam-Saksi ja Schleswig-Holsteini liidumaid ühendava liini tegevus ajutiselt peatada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.