Märt Belkin • 29. november 2017 kell 12:09

Leedoga seotud Saksa laevaäri tüürib pankrotti

Parvlaev  Foto: Veiko Tõkman

Varem Vjatšeslav Leedole kuulunud Saksamaal tegutsev laevafirma Elb-Link Reederei esitas kohtule pankrotiavalduse.

Selge on see küll olnud pikalt, aga nüüd on asi ametlik – Saksamaal Elbe jõel Cuxhaveni ja Brunsbütteli vahel laevaliiklust Elb-Link Reederei on Cuxhaveni kohtu kinnitusel esitanud pankrotiavalduse, vahendas Põhja-Saksa ringhääling NDR.

Juba algusest peale on laevafirmal häda kõrgete kulude ning parvlaevade kehva ärakasutamisega. Alates 2015. aasta augustist on äri katkenud kolm korda – viimati peatas laevafirma tegevuse oktoobri alguses.

Firma juht Bernd Bässmann on öelnud, et laevaomanikud küsivad parvlaevade kasutamise eest liiga kõrget hinda. Samas tahtis ta ikkagi äri jätkata, hankides uue laeva. Selleks oleks ta vajanud sihtfinantseeringuna 200 000 eurot laenu kohalikelt omavalitsustelt ning siis saanuks laevaliin kevadel taas tööd alustada.

Läinud teisipäeval Bässmanni ootused aga purunesid, kuna Dithmarscheni ja Cuxhaveni piirkonnad ning Brunsbütteli ja Cuxhaveni linnaosavalitsused ei tahtnud raha anda. Niisiis tuligi Alam-Saksi ja Schleswig-Holsteini liidumaid ühendava liini tegevus ajutiselt peatada.

Hetkel kuum