Äripäev • 7 detsember 2017

Legendaarne Saab 9-3 tuleb tagasi

Saab 9-3 aastal 2003 proovisõidul.  Foto: Harli Uljas, Postimees/Scanpix

Saab 9-3 tuleb uuesti müügile, nüüd hiinlaste Nevsi toodetuna ja nime all.

Hiinlaste Nevs, kes ostis 2012. aastal autotootja Saabi, tuleb nüüd turule tuttava mudeliga Saab 9-3. Teistmoodi on see, et mudel tuleb turule elektrilisena, vahendab Kauppalehti autoväljaannete uudist.

Autot hakatakse tootma Hiinas Tianjinis.

Nevsi teatel on uue tehase tootmisvõimsus 50 000 elektriautot esimeses järgus ja 220 000 teises järgus. Ettevõte tutvustas autot suvel Shanghai autonäitusel. See põhineb Saabi 2002. aasta mudelil. Sellegipoolest ei tule auto turule Saabi nime all, sest selle nime kasutamise õigus on hoopis kaitsetööstuskontsernil. Ühe laadimisega läbib auto 300 kilomeetrit.

Nevs on juba teatanud, et autole on tuhandeid broneeringuid Hiina ettevõtetelt ja et see on sõlminud Hiina firmaga panda miljardilepingu 150 000 auto rentimiseks.

Vähemalt osa auto detaile valmistatakse Rootsi Trollhättani tehases.

Hetkel kuum