• Jaga lugu:

  Mis saab tühjaks jäänud ministeeriumimajadest?

  Augustis said viis ministeeriumi uued tööruumid superministeeriumiks ristitud ühishoones. Veel pole kindel, mis saab kolinud ministeeriumite senistest peahoonetest Tallinna südames.

  Suur-Ameerika 1 asuvasse majja kolisid suve lõpus justiits-, rahandus-, sotsiaal-, haridus- ning majandusministeerium. Uude hoonesse kolimine jättis tühjaks mitu kesklinna piirkonna kinnistut. Mis hoonetest edasi saab, peaks selguma uue aasta alguses. Mõni maja on siiski juba maha müüdud.
  Sotsiaalministeeriumi endine hoone
  Gonsiori 29, Gonsiori 29a, Kollane 2
  Gonsiori 29Foto: Jaanus Lensment/ Postimees/ Scanpix
  Hooned müüdi jaanuaris 2017 enampakkumisel 3,8 miljoni euroga Kaamos Gruppi kuuluvale Avala OÜ-leKinnistute kogupind: 4656 m2Riigi Kinnisvara AS on valduse üle andnud Avala OÜ-leGonsiori 29 hoone võeti kasutusele 1951. aArhitektid Peeter Tarvas ja Heiki Karro
  Avala rajab hoonesse Grand Gonsiori kortermaja. Majja luuakse ligikaudu 75 kõrgete lagedega 1–4-toalist korterit ning mõned äripinnad. Maja rekonstrueeritakse täielikult, samas säilitatakse selle ajalooline välisfassaad. 
  Tõnismägi 5aFoto: Raul Mee
  Justiitsministeeriumi endised hooned
  Tõnismägi 5a, Tõnismägi 8
  Tõnismägi 5a
  Kinnistu pind: 1788 m2Kasulik pind: 2942 m2Ehitismälestis. Üürimaja 1909-1910. a. Mälestisena kuulub kompleksi „Raviasutuste kompleks Tõnismägi 5, 1909–1939“
  Tõnismägi 8
  Kinnistu pind: 850 m2Kasulik pind: 594 m2Ehitismälestis. Hoone pärineb 19. sajandi algusest ning on ajalooliselt ehitatud asutusehooneks. Majas asus aastatel 1886–1914 pimedate kool-varjupaik. 1977. aastal koostas K. Aksel Välismaaga Sõpruse ja Kultuurisidemete Arendamise Eesti Ühingule kuulunud hoone rekonstrueerimise eskiisprojekti. Justiitsministeeriumile kuulunud hoone rekonstrueeriti 2013. aastal.
  Mõlemad hooned on Riigi Kinnisvara ASi omandis ja konserveeritud. Hoonete hoolduskulud on ca 1500 eurot kuus.
  Riigi Kinnisvara AS kaardistab praegu riigiasutuste olukorda ja vajadusi, et nende töökeskkonda paremaks teha. Kehvematel pindadel töötavad asutused kolitakse ümber ning ebasobivad või suuremaid investeeringuid vajavad hooned müüakse.
  Harju 11Foto: Andres Haabu
  Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi endine hoone
  Harju tn 11 / Müürivahe tn 1
  Hoone antakse üle Riigi Kinnisvara ASile väärtusega 3,9 mln eurotKinnistute kogupind: 3952 m2Kasulik pind 4945 m2Arheoloogiamälestis. Asub muinsuskaitsealal, on UNESCO maailmapärandi objekt. Harju 11 kinnistu hoonestus pärineb teise maailmasõja järgsest perioodist, mil varasemate kinnistute kohale rajati administratiivhoone. Arhitekt Heiki Karro projekteeritud klassitsistlikke elemente kasutav ehitis valmis 1957. Esinduslikum on hoone pilastritega ehitud kumer peasissepääs Harju ja Müürivahe tänava nurgal. 
  Valitsuse otsusega on hoone üle antud Riigi Kinnisvara ASile ning dokumentide vormistamine käib. Pärast üleandmist otsustab Riigi Kinnisvara AS hoone edasise kasutuse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Seda me ootame: puhast ausat emotsiooni
Olümpiavõitja on kangelane, iga karva medal särab eriti väikeriigis kirkalt, aga au ja ilu oleks suurem, kui mängud poleks marginaliseerunud ega seisaks autoritaarse poliitika ning keskkonnavaenuliku raiskamise teenistuses, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Olümpiavõitja on kangelane, iga karva medal särab eriti väikeriigis kirkalt, aga au ja ilu oleks suurem, kui mängud poleks marginaliseerunud ega seisaks autoritaarse poliitika ning keskkonnavaenuliku raiskamise teenistuses, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Saksa keemiakeskuses toimus suur plahvatus
Saksamaal Leverkuseni keemiatööstuspargis toimunud plahvatuses ja sellele järgnenud tulekahjus on viis inimest on kadunud ja paljud vigastatud, kirjutab Reuters.
Saksamaal Leverkuseni keemiatööstuspargis toimunud plahvatuses ja sellele järgnenud tulekahjus on viis inimest on kadunud ja paljud vigastatud, kirjutab Reuters.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.