• Jaga lugu:

  RKAS sai skandaalse kinnisvara eest ligi kahekordse hinna

  Erki MölderFoto: Andres Haabu

  Korteri eest, mille Riigi Kinnisvara AS (RKAS) müüs otsepakkumisega 140 000 euroga EASi nõukogu esimehele Erki Mölderile, saadi pärast skandaali puhkemist korraldatud enampakkumisel peaaegu kaks korda suurem summa, kirjutab ERR.

  Algselt müüs RKAS korteri Mölderile, kuid kui selgus, et ostuhuvilisi olnuks rohkem, pööras riigiettevõte tehingu avalikkuse survel tagasi ning pani poole maja suuruse korteriomandi avalikule enampakkumisele. Tartus Kooli tänaval asuv korteriomand leidis oksjonil ostja 262 300 euroga, kirjutas ERRi uudisteportaal.
  RKAS müüs põllumajandusameti Tartu osakonna ruumid möödunud aastal maha nii, et ostuvõimalusest sai teada ainult EASi nõukogu esimees Erki Mölder ning ta sai korteriomandi kätte soodsalt, 140 000 euroga. Ülejäänud ostuhuvilised kuulsid tehingust alles tagantjärele. RKAS hindas toona tehingu korrektseks.
  Mölder tegi asja avalikuks tulles RKASile ettepaneku müügitehingu tagasipööramiseks. RKAS avaldas seejärel ajalehes müügikuulutuse, kus ligi 500ruutmeetrine korteriomand-mitteeluruum koos 100ruutmeetrise garaažiga läks enampakkumisele 140 000 euroga. Pakkumiste tähtaeg oli 26. september.
  Enampakkumisel leidis hoone ostja 262 300 euroga. Seega teenis riigiettevõte üle 110 000 euro enam kui algselt Erki Mölderile suunatud tehinguga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Naftahinnad jätkavad kiiret tõusu
Naftahinnad on täna kiiret tõusu jätkamas, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast leevenes ning Iraani tuumakõnelused peatusid, mis lükkab riigilt täiendava nafta turuletulemist edasi, vahendab Reuters.
Naftahinnad on täna kiiret tõusu jätkamas, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast leevenes ning Iraani tuumakõnelused peatusid, mis lükkab riigilt täiendava nafta turuletulemist edasi, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.