Äripäev • 2. aprill 2018 kell 10:32

RKAS sai skandaalse kinnisvara eest ligi kahekordse hinna

Erki Mölder  Foto: Andres Haabu

Korteri eest, mille Riigi Kinnisvara AS (RKAS) müüs otsepakkumisega 140 000 euroga EASi nõukogu esimehele Erki Mölderile, saadi pärast skandaali puhkemist korraldatud enampakkumisel peaaegu kaks korda suurem summa, kirjutab ERR.

Algselt müüs RKAS korteri Mölderile, kuid kui selgus, et ostuhuvilisi olnuks rohkem, pööras riigiettevõte tehingu avalikkuse survel tagasi ning pani poole maja suuruse korteriomandi avalikule enampakkumisele. Tartus Kooli tänaval asuv korteriomand leidis oksjonil ostja 262 300 euroga, kirjutas ERRi uudisteportaal.

RKAS müüs põllumajandusameti Tartu osakonna ruumid möödunud aastal maha nii, et ostuvõimalusest sai teada ainult EASi nõukogu esimees Erki Mölder ning ta sai korteriomandi kätte soodsalt, 140 000 euroga. Ülejäänud ostuhuvilised kuulsid tehingust alles tagantjärele. RKAS hindas toona tehingu korrektseks.

Mölder tegi asja avalikuks tulles RKASile ettepaneku müügitehingu tagasipööramiseks. RKAS avaldas seejärel ajalehes müügikuulutuse, kus ligi 500ruutmeetrine korteriomand-mitteeluruum koos 100ruutmeetrise garaažiga läks enampakkumisele 140 000 euroga. Pakkumiste tähtaeg oli 26. september.

Enampakkumisel leidis hoone ostja 262 300 euroga. Seega teenis riigiettevõte üle 110 000 euro enam kui algselt Erki Mölderile suunatud tehinguga.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum