• Jaga lugu:

  Kaubandussõda surus toidu hinna alla

  Juulis langes ÜRO toiduhinnaindeks ligi 4%. Hinnalanguse taga on võimas pakkumine ja kaubanduspinged.

  MaisikoristusFoto: Scanpix
  ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsioon (FAO) teatas, et maailma toiduhinnaindeks kukkus enim alates möödunud aasta detsembrist. Üliodavast toidust on aga veel vara rääkida: juulikuise 3,7protsendise kukkumise järel on FAO toiduhinnaindeks ikka veel 13 protsenti kõrgemal 2016. aasta hindadest, mis tähistasid viimase seitsme aasta madalaimat hinnataset. FAO andmetel odavnesid enim piimatooted ja suhkur.
  Bloombergi andmetel on toiduainete odavnemise taga suur pakkumine ja kaubandussõja pinged. Piimatoodete puhul aitas odavnemisele kaasa näiteks prognoos, mille järgi pakkumine veelgi paraneb. Kuigi põud räsib viljakasvatajaid, odavnes ka teravilja hind, 3,6 protsenti. FAO tõi välja, et põua mõju hakkas indeksis tunda andma alles juuli lõpupoole, kuid nõrgavõitu nõudluse tõttu hinnahüpet ei tulnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Euroopa ja Baltikumi turud täna langevad
Euroopa aktsiaturud on täna langemas, ühelt poolt pakkusid kaevandusaktsiate tõus ja head kvartalitulemused turgudele tuge, teisalt muretsevad investorid jätkuvalt inflatsiooni ja intressimäärade tõusu pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna langemas, ühelt poolt pakkusid kaevandusaktsiate tõus ja head kvartalitulemused turgudele tuge, teisalt muretsevad investorid jätkuvalt inflatsiooni ja intressimäärade tõusu pärast, vahendab Reuters.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Üksteist aastat menetlemist: ministeerium niitis Eesti ühe vanima meretuulepargi projekti lõplikult maha
Pärast 11 aastat kirjavahetusi, koosolekuid, ümarlaudu ja menetlemist jõudsid riigiametid otsusele, et Osmussaare lähedale Neugrundi madalikule meretuuleparki rajada ei saa, ning saatsid keelava eelnõu valitsusele otsustamiseks. Arendaja sõnul on tegemist Eesti haldussuutmatuse tippnäitega.
Pärast 11 aastat kirjavahetusi, koosolekuid, ümarlaudu ja menetlemist jõudsid riigiametid otsusele, et Osmussaare lähedale Neugrundi madalikule meretuuleparki rajada ei saa, ning saatsid keelava eelnõu valitsusele otsustamiseks. Arendaja sõnul on tegemist Eesti haldussuutmatuse tippnäitega.