Äripäev • 9. august 2018 kell 12:10

Ryanair tühistas sadu homseid lende

Ryanair  Foto: EPA

Lisasks juba toimunud suvistele tööseisakutele ähvardab odavlennufirma Ryanairi tegevust järjekordne streigilaine, seekord Saksamaal, hoiatas lennuhüvitisettevõte Skycop.

Lennufirma on kohustatud selle tulemusel tühistama kokku 250 homset Saksamaalt väljuvat ja sinna saabuvat lendu. Homne tööseisak mõjutab koguni 45 000 reisija plaane.

Saksamaa piloote esindav Vereinigung Cockpiti (VC) pilootide ühing andis lennufirmale aega kuni 6. augustini, et ettevõte pakuks välja sobiva lahenduse, vastasel korral ähvardasid piloodid streikida.

Saksamaa piloodid soovivad Ryanairiga pidada palgaläbirääkimisi, samas olukorras on ka Rootsi, Belgia ja Iiri piloodid, kes korraldavad samuti homme tööseisaku, mille tulemusena jääb koos Saksamaa streigiga ära ligi 400 lendu ning kannatanute arv küündib 75 000 reisijani.

Lennuhüvitisettevõtte Skycop juhi Marius Stonkuse sõnul käsitletakse streike siiani veel erakorralise asjaoluna, mistõttu ei ole Ryanairil kohustust maksta kuni 600 euroni küündivat moraalse kahju kompensatsiooni. Suurbritannia Tsiviillennuamet (CAA) aga soovitab kõikidel reisijatel, kelle Ryanairi lend on streigi tõttu tühistatud, siiski nõuda kuni 600 euroni küündivat moraalse kahju kompensatsiooni.

Hetkel kuum