• Jaga lugu:

  Eesti säästva tehnoloogia idud trügivad maailma

  IdufirmadFoto: PantherMedia/Scanpix

  Maailma suurimale roheliste äriideede konkursile kandideerisid Eestist ideed saepuru 3D printimisest ja päikeseenergial elektrit tootvast asfaldist kuni ravimtaimedega immutatud raviva voodipesu ja kortermajade sisefarmideni, vahendas Cleantech ForEst.

  Eelmisel kolmapäeval toimus säästva tehnoloogia ideekonkursi ClimateLaunchpad Eesti finaal, kus kõige innovaatilisemateks rohetehnoloogia iduettevõteteks valiti SilverHull, 3cular ja Circup. Need kolm esindavad novembris Eestit maailma suurima roheliste äriideede võistluse ClimateLaunchpad suurfinaalis Šotimaal.
  SilverHulli eesmärk on ehitada maailma esimene autonoomne laevakere puhastussüsteem liikuvale laevale, mis vähendab märkimisväärselt laevade kütusekulu.
  Teisele kohale jõudnud 3cular tegeleb innovaatilise 3D printimisega ja kasutab toormaterjalina puidujääke, mis võimaldab luua keerulist puitdisaini ja -detaile.
  Kolmas, Circup, toodab tanklatele ja kohvikettidele mõeldud kuivjäätehnoloogial põhinevaid kiirpesumasinaid, mis pesevad kasutaja topsi puhtaks kiirelt, mugavalt ja hügieeninõutele vastavalt.
  Roheideede võistlusele ClimateLaunchpad kandideeris sel aastal umbes 1500 innovaatilist ideed. Eesti esikolmikul tuleb võistelda ülemaailmses suurfinaalis üle 130 säästva tehnoloogia start-up'iga. Lisaks rahalistele auhindadele pääsevad parimad meeskonnad 6-kuulisesse Climate-KIC ärikiirendisse, kus on võimalus mentorite käe all oma idee äriks kasvatada.
  Eelmistel aastatel on selles programmis osalenud Eestist Sympower, Reverse Resources ja Gelatex.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.