Liis Amor • 19. oktoober 2018 kell 3:00

Kitter: võnkeid ja võbelusi võib Londonis tekkida, kuid olukord pole drastiline

LHV panga juhatuse liige Andres Kitter märkis, et Brexit toob nende jaoks kaasa küll bürokraatiat, kuid ülemäära ei muretseta.  Foto: Eiko Kink

„Meie tegevusele Londonis tähendab Brexit kindlasti täiendavat regulatiivset kulu,“ sõnas LHV panga juhatuse liige Andres Kitter.

Brexit tähendab, et Euroopa Liidu krediidiasutustel lõpeb võimalus avada Ühendkuningriigis filiaal ilma väga suure bürokraatiata.

Otsus Londonisse minna tuli Kitteri sõnul mõni kuu enne Brexiti hääletust, filiaal avati aga selle aasta märtsis. Eesmärk on finantsvahendajate ärisuuna arendamine. Kitteri sõnul otsust hoolimata ebaselgusest ei kahetseta. „Meie seisukoht on see, et Londoni mõju finantsmaailmas kindlasti ei kao. Lühiajaliselt võib tekkida võnkeid ja võbelusi, aga pikas perspektiivis arvan, et olukord ei ole nii drastiline.“

Kitter tõi positiivsena esile Ühendkuningriikide valitsuse kinnituse, et kõikidele Euroopa Liidu krediidiasutustele ja n-ö senist režiimi kasutavatele finantsasutustele antakse kolmeaastane üleminekuperiood. Selle aja jooksul tuleb tänane filiaali formaat viia vastavusse Brexiti-järgsete regulatsioonidega. „Sisuliselt peab pank ennast registreerima ennast n-ö kolmanda riigi filiaaliks Ühendkuningriikides,“ märkis Kitter.

Kuula Kitteri kommentaari siit:

Hetkel kuum