Äripäev • 25. oktoober 2018 kell 12:15
Foto: EPA

Euroopa Keskpank ei muutnud intressimäärasid

Euroopa Keskpanga nõukogu otsustas jätta samaks senised baasintressimäärad, teatas Eesti Pank.

Tänasel istungil otsustas Euroopa Keskpanga (EKP) nõukogu säilitada põhiliste refinantseerimisoperatsioonide intressimäärana 0,00%, laenamise püsivõimaluse intressimäärana 0,25% ning hoiustamise püsivõimaluse intressimäärana –0,40%.

Nõukogu eeldab, et EKP baasintressimäärad püsivad praegusel tasemel ka vähemalt 2019. aasta suvel ning igal juhul seni, kuni see on vajalik, et tagada inflatsioonimäärade püsiv lähenemine tasemele, mis on keskmise aja jooksul allpool 2%, ent selle lähedal.

Mittestandardsete rahapoliitiliste meetmetega seoses jätkab EKP nõukogu varaostukava raames tehtavaid igakuiseid netovaraoste nüüdsest 15 miljardi euro ulatuses kuni 2018. aasta detsembri lõpuni. EKP nõukogu eeldab, et kui laekuvad andmed kinnitavad nõukogu keskpika aja inflatsiooniväljavaadet, siis netovaraostud lõpetatakse. EKP nõukogu kavatseb reinvesteerida varaostukava raames ostetud aegumistähtajani jõudnud väärtpaberitelt laekuvaid põhiosa tagasimakseid pikema aja jooksul pärast netovaraostude lõppemist ning igal juhul seni, kuni see on vajalik soodsate likviidsustingimuste ja küllaldaselt toetava rahapoliitilise kursi säilitamiseks.

Hetkel kuum