Äripäev • 26. november 2018 kell 6:39
President Kersti Kaljulaid (paremal) nimetas peaminister Jüri Ratase (keskel) ettepanekul uueks siseministriks Katri Raiki (vasakul).  Foto: presidendi kantselei

President kinnitas uue ministri

President Kersti Kaljulaid tegi täna muudatuse valitsuse koosseisus ja vabastas peaminister Jüri Ratase ettepanekul siseministri kohalt Andres Anvelti. Uueks ministriks nimetas president Katri Raiki, teatas presidendi kantselei.

Sotsiaaldemokraadist Katri Raiki ministriks saamise üle arutleti juba 20. novembril, kui samal päeval teatas Andres Anvelt, et lahkub siseministri kohalt ja poliitikast tervislikel põhjustel.

Katri Raik on praegu sisekaitseakadeemia rektor ja astus Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liikmeks tänavu septembri lõpus. Raik on varem kuulunud IRLi (nüüd Isamaa – toim) nimekirja, lahkudes nende erakonnast 2017. aasta oktoobris.

Koos Anvelti lahkumisega on Jüri Ratase valitsusest tagasi astunud juba kaheksa ministrit. Varem on ametist lahkunud IRList rahandusminister Sven Sester, kaitseminister Margus Tsahkna, keskkonnaminister Marko Pomerants, Keskerakonnast riigihalduse minister Mihhail Korb, maaeluminister Martin Repinski ja riigihalduse minister Jaak Aab. Sotsiaaldemokraatide seast astus tagasi Jevgeni Ossinovski.

Hetkel kuum