Artikkel
 • Jaga lugu:

  Teenetemärgi saanud ettevõtjal on tunnustusega üks probleem

  Ettevõtja Jaak Nigul Foto: Jassu Hertsmann

  President Kersti Kaljulaidilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi saanud mööblitööstuskontserni Tarmeko omanik Jaak Nigul leiab, et aurahasid peaks antama ettevõtjate kõrval ka tavalistele erasektori töötajatele.

  "See on küll üllatus. No ma arvan, et ma pole nii suur ettevõtja, et selle eest peaks auraha andma. Võib-olla anti selle eest, et olen sõna võtnud ühiskonna ja ettevõtluse teemadel," märkis Nigul ajakirjanikult tunnustusest kuuldes.
  Tema sõnul on aga probleem selles, et tunnustusi jagatakse aastast aastasse vaid ettevõtjatele ja avaliku sektoriga seotud inimestele. "Lõpuks võiks Eestis saada aumärke ka mõned inimesed, kes lihtsalt töötavad erasektoris, mitte ainult ettevõtjad. Olen kunagi ise esitanud kaks inimest, aga president Ilves ei pidanud neid piisavalt väärikateks. See on vale asi," toonitas Nigul.
  Niguli sõnul tuleb väärtustada inimesi, kes riiki tegelikult üleval peavad. "Ettevõtjad on pisike osa. 300 000 inimest, kes makse maksavad põhiliselt, vajaksid tunnustust. Minu teada on üks töötaja kogu [teenetemärkide andmise] ajaloo jooksul saanud, aastaid tagasi üks inimene VKGst. See on tohutu ühiskondlik valupunkt minu hinnangul," märkis ta.
  "Oluline oleks tunnustada neid, kes igapäevaselt tehastes töötavad, meie kaupu müüvad üle maailma – nemad on kõige tähtsamad," resümeeris Nigul.
  Nigul kirjutas samal teemal juba 2012. aastal ka arvamusartikli Ekspressis. "Miks paljud noored on valmis Iirimaal kalkuneid kitkuma, Ameerikas nõusid pesema või Austraalias põllul rügama, kuid Eestis alumiselt karjääripulgalt alustamist peetakse mitteprestiižseks? /.../ Mulle tundub, et Eestis lihtsalt ei väärtustata lisaväärtust loovat tööd erasektoris. Kummalisel kombel on just vabariigi president võtnud endale juhtiva rolli ametite jagamisel väärikateks ja mitteväärikateks," kirjutas ta toona.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.