• Jaga lugu:

  Veskimägi: "Tulevane välisminister võib ju kõik tuksi keerata"

  Mööblitootja Standardi juht Enn Veskimägi (pildil keskel) ei hoia tulevase valitsuse võimaliku Vene-suunalise poliitika kohapealt värve kokkuFoto: Liis Treimann
  President Kersti Kaljulaidi initsiatiiv Venemaaga suhete soojendamisel on Eesti ettevõtjate jaoks tänuväärt ettevõtmine, mille võib ohtu seada aga uue valitsuse ettearvamatu käitumine, leidis tööandjate keskliidu volikogu pikaaegne juht Enn Veskimägi.
  "Ma rääkisin siin [Eesti Moskva saatkonna avamisel Urmas – toim] Paetiga ka. Tegelikult on Paet poliitikas maa peal. Tema hirm on see, kuidas meil tulevane välisminister reageerib, sest ta on meil ju meditsiinilise probleemiga. Päris tõsiselt, ta on psühhopaat, ta võib ju kõik tuksi keerata, rääkis Veskimägi, viidates Jüri Ratase teise valitsuse välisministri kandidaadile Urmas Reinsalule, kes siiani on korduvalt seisnud idee eest nõuda Venemaalt välja okupatsioonikahjud.
  "Ma väga tunnustan presidenti selle julge sammu eest ja tahan, et uus valitsus teeks sellest oma järeldused," lisas Veskimägi, kelle sõnul ei oota keegi, et tänasest presidentide kohtumisest sünniks mingi ime, aga kui suhete soojenemise järel edasi liikuda, siis see "ime" võiks ikkagi sündida. Lihtsalt ei tohtivat ära unustada, mida räägitakse, mis suuvärki kasutatakse ja kuidas naabritesse suhtutakse.
  "See kritiseerimine ja sanktsioonide karmistamine või pikendamine, see ei peaks olema Eesti prioriteet. Kui me mõnele asjale alla kirjutame, siis me võime ka viimasena alla kirjutada, ei pea olema eesliinil, kõige kõrgemad ja nõudlikumad," hoiatas Veskimägi ja tõi põhjuseks, et Venemaaga suhtlemisest on Eestil rohkem võita kui Venemaal. "Juba suuruse vahe on nii suur ja rumal oleks käituda täna teistmoodi."
  Veskimägi ei unustanud ka karmi Vene-suunalist joont pooldanud Reformierakonda. "Lõpetage see kuradi jama ära, mind hämmastab, kuidas Reformil ikka veel on see [Keskerakonna – toim] Ühtse Venemaa leping hinge peal. No kui kaua võib üht ja sama asja käiata. Meil tööandjatel on ka [Vene tööandjatega] leping, 2010. aastal sõlmisin. Siiamaani töötab, kuigi mitte kõige paremini, sest kui [riikidevahelised] suhted on sellised, siis meie suhtleme küll, aga kaubad ei liigu, äri ei tehta. Meie kannatame nende poliitikute lolluste pärast," lõpetas Veskimägi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Metallid kukkusid halvimasse kvartalisse pärast eelmist finantskriisi
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.