Eliisa Matsalu • 31. mai 2019 kell 10:37

Ossinovski: Helme umbusaldamine pole ülemäära mõistlik

Reformierakond plaanib järgmisel nädalal anda riigikogule üle umbusalduse avalduse EKRE siseministri Mart Helme vastu. Sotside esimees Jevgeni Ossinovski ei pea seda eriti mõistlikuks sammuks.

Kevadel toimusid riigikogu esimese istungi eel riigikogu ees meeleavaldused. Pildil meeleavaldusi silte lugev sotside esimees Jevgeni Ossinovski sõnul väärib terve praegune valitsus umbusaldust, mitte ainult siseminister Mart Helme.  Foto: Liis Treimann

Nimelt leiab Ossinovski, et probleem pole mitte üksikutes konkreetsetes ministrites, vaid praeguses valitsuses üldse. Seega tuleks tema sõnul umbusaldada hoopiski valitsuse juhti.

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles eile Äripäeva raadiosaates „Poliitikute töölaud“, et nende erakond pole saanud veel siseministri Mart Helme umbusaldust üle anda, sest selle tekst pidevalt täieneb. Teine saatekülaline, Keskerakonna liige Kadri Simson naljatles, et umbusalduse tekst kisub juba „Kalevipoja“ mõõtu.

Simson ütles, et Reformierakonna plaan Mart Helmet umbusaldada ei lähe läbi, kuigi Kaja Kallas kinnitas saates, et nii mitmedki Isamaa liikmed on kahevahel, kuidas Helme vastu hääletada. „Keskerakondlased seevastu paistavad väga lojaalsed olema,“ ütles Kallas.

Simson märkis, et Helme on päriselt ka ministriametis püüdnud oma sõnavalikut parandada.

„Kadri, kui see on püüdmine…? No kuula neid sõnavõtte,“ vastas selle peale Kallas. Kallas luges saates ette Mart Helme põhjenduse, miks EKRE otsustas IT- ja väliskaubanduse ministrikohale panna Kert Kingo. Kallase sõnul on see põhjendus naisi alavääristav.

Kuula seda arutelu saatest alates 38. minutist:

Hetkel kuum