Kristel Härma • 29 august 2019
Uudised
Ainult tellijale

Deloitte: tõlgendasime reegleid kontrollist erinevalt

Tippaudiitorbüroo Deloitte selgitas eile teatavaks saanud rikkumisi sellega, et nad tõlgendasid Euroopa Liidu regulatsiooni järelevalvest erinevalt.

Audiitortegevuse järelevalve nõukogu otsustas kontrolli tulemusel langetada Deloitte’i kvaliteedimärgist: rohelise märgise asemel anti audiitorbüroole kollane, mis viitab vähemolulistele puudustele audiitortegevuse kvaliteedis, mille täiustamine on nõutav. Tasuda tuleb ka 10 000 euro suurune trahv.  Foto: Scanpix/AFP

"Väljendame kahetsust, et meie tõlgendus Euroopa Liidu regulatsiooni rakendamisest 2016.–2017. aasta üleminekuperioodil osutus audiitortegevuse järelevalve nõukogu omast erinevaks," kommenteeris Deloitte Eesti Auditi direktor Erki Usin büroole tehtud kvaliteedikontrollis avastatud rikkumisi.

Hetkel kuum