Allan Rajavee • 16. november 2019 kell 19:30
Uudised
Ainult tellijale

USA ja Hiina paisutasid maailma laenukoormuse 250 triljoni dollarini

Globaalne võlakoormus jätkab rekordite purustamist sadade triljonite dollarite kategoorias  Foto: Andras Kralla

Rahvusvaheline Rahanduse Instituut (IIF) teatas oma raportis, et 2019. aasta esimese poolaastaga kasvas globaalne võlakoormus 7,5 triljonit dollarit. Kasvust 60 protsenti tulenes USA ja Hiina riigivõla hoogsast tõusust.

IIF hinnangul ületab globaalne võlatase sel aastal 255 triljoni dollari piiri, kuna rekordmadalad intressid soodustavad nii ettevõtteid kui ka eraisikud enam laenama. Teisalt on globaalselt üha kiiremini kasvav laenude maht paljude analüütikute hinnangul olnud esimene märk, et praegune kasvuperiood võib olla lähiaastail lõppemas, vahendab CNBC.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum