Gerli Ramler • 18. detsember 2019 kell 9:56
Uudised
Ainult tellijale

Mööblitootjate TOP: tööjõunappus varjutab tegevust

Eesti Mööblitootjate Liidu hinnangul oli sektori eelmise aasta peamine märksõna tööjõunappus, mis on süvenenud ja jätkuvalt üheks kitsaskohaks.

Jalaxis on keskmine palk kasvanud proportsioonis Eesti keskmise palgaga ning keskmine palk on juhatuse liikme Peeter Alliku sõnul Järvamaa keskmisest palgast kindlalt suurem.   Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

“Endiselt mõjutab noorte vähene huvi kutsehariduse vastu. Liiga palju suundub neist õppima kõrghariduse pehmetesse valdkondadesse, millel on tööjõuturul ületootmine, nagu haldusjuhtimine, ärijuhtimine, ja mida on raske pidada elukutseks. Napib insenere ja neid noori, kes asuksid õppima loodusteadusi, mis tagaks tööstussektori jätkusuutlikkuse,” leidis Eesti Mööblitootjate Liidu (EMTL) juhtkond.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum