• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: mida tõi 2019. aasta investorile?

  Tallinna börsi juht Kaarel Ots.Foto: Liis Treimann
  Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame koos Tallinna börsi juhi Kaarel Otsaga kokku lõppeva börsiaasta. Vaatame, mis investoreid kõige enam rõõmustas ja prognoosime, mida võiks tuua 2020. aasta.
  Samuti räägime Eesti disainist ja moetööstustest– millised on selle valdkonna edusammud ja kuhu poole võiksime riigina pürgida. Sellest vestleme Eesti Kunstiakadeemia moeosakonna juhi Piret Puppartiga.
  Jõulueelsele päevale sobilikult uurime, millised on selle aasta tarbimistrendid ja kas inimesed on aastatega oma ostueelistusi muutnud. Neil teemadel räägib Tallinna Kaubamaja turundusdirektor Enel Kolk.
  Samuti vaatame üle Äripäeva 2019. aasta parimad artiklid erinevates kategooriates.
  Stuudios on Birjo Must ja Kaisa Gabral.
  11.00-12.00 "Kuum Tool"
  Äripäeva Kuuma Tooli saates on seekord külas M.W.Wooli nõukogu esimees Meelis Vetevool, kes teeb ülevaate hetkeseisust ning räägib, kuidas on võimalik emotsionaalselt ja rahaliselt hakkama saada listeeria bakterist alguse saanud kriisiga. Töötajatele jagati koondamisteated küll kätte, kuid Meelis Vetevoolu sõnul käib töö hetkel selle nimel, et tehased oleksid puhtad ja töö saaks jätkuda. Vestlust juhib Kaisa Gabral
  12.00-13.00 "Juhi jutud"
  Saates on külas Eesti e-residentsuse suureks kasvatanud ja tänavu aasta alguses ameti maha pannud Kaspar Korjus. Räägime temaga sellest, kuidas selliseid suuri ülemaailmseid projekte vedada ja kuidas neist ka hiljem lahti lasta ning järgmiste tegevustega edasi liikuda.
  Lisaks jagab ta praktilisi soovitusi näiteks aja juhtimise kohta ehk kuidas teha nii, et töökirjavahetus ei võtaks kogu aega ära. Juttu tuleb ka tema kaasasutatud värskest idufirmast Pactum, mis pälvis äsja aasta uustulnuka tiitli. Saatejuht on Rivo Sarapik.
  13.00-14.00 "Äritehnoloogia saade"
  Stuudios on ettevõttest Elisa Margus Õunap ja Airi Unga, kellega saatejuht Indrek Kald räägib selle aasta tehnoloogiavaldkonna uuendustest, uudistoodetest, põnevatest trendidest. Samuti sellest, milline kindlustus seadmele teha ja kuidas neid rentida saab.
  15.00-16.00 "Lavajutud"
  Saate ettekanded on salvestatud IKT aastakonverentsil. Esimesena kõneleb Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik ja riigi küberturvalisuse poliitika juht Raul Rikk. Ta räägib riigi IT äriplaanist ja sellest, mis toimub järgmistel aastatel IKT valdkonnas. Kuidas mõjutab planeeritav ettevõtteid ja Eesti ühiskonda laiemalt?
  Teisena saab sõna Elisa Eesti juht Sami Seppänen. Millised on Eesti suurimaks meelelahutusettevõtteks ühinenud Elisa Eesti järgmise aasta plaanid? Mis on Elisa Eesti 2020. aasta äriplaan ja milliseid hirme, võimalusi ja ootusi arvestab juht 2020. aasta plaane tehes?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.