Katariina Krjutškova • 30. märts 2020 kell 9:42
Uudised
Ainult tellijale

Erasektori korruptsioon võib peituda lustireisides

Nii Eesti kui ka Euroopa kohtupraktikas on eraldi mureks kujunenud hospitality (inglise keeles külalislahkus), kui juhatuse liikmele või hankejuhile ei kanta otseseid rahalisi vahendeid, vaid neile korraldakse uhkeid välisreise, kirjutas Ellex Raidla büroo vandeadvokaat Marko Kairjak.

Ellex Raidla büroo vandeadvokaat Marko Kairjak nentis, et erasektoris on võrreldes avaliku sektoriga keerulisem korruptsiooni tabada, see võib olla peidetud ka kinnimakstud lustireisides.  Foto: Raul Mee

Kairjak kommenteeris aastaid kestnud kohtuvaidlust kaubandusketi Rimi endise projektijuhi Tiit Eliase üle, viimane võttis oma ametiajal ehk aastatel 1998–2013 üle poole miljoni euro altkäemaksu. Kaks korda riigikohtust läbi käinud vaidluses määras lõpuks kohus kannatanuks ettevõtte Rimi Eesti Food, mis lubas kaubandusettevõttel ka hankijate vastu kahjunõude esitada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum