Äripäev • 16. aprill kell 18:17
Uudised
Ainult tellijale

Valitsus tahab kohtutäiturite arvu vähendada

Justiitsminister Raivo Aeg.  Foto: Liis Treimann

Valitsus toetas tänasel kabinetinõupidamisel justiitsministeeriumi ettepanekuid täitemenetluse süsteemi muutmiseks, esimene samm on kohtutäiturite arvu vähendamine, nii et alles jääb senise 42 täituri asemel ligikaudu 30.

„Täna ei ole ligi kolmandik täituribüroodest jätkusuutlikud, mistõttu on ka täiturite töökvaliteet ebaühtlane,“ ütles justiitsminister Raivo Aeg pressiteate vahendusel. „Väiksem arv majanduslikult tugevamaid täitureid suudavad tõhusamalt kasutada neile seadusega antud tööriistu, nagu võlgniku vara tuvastamine ja arestimine või tema majandusliku seisu monitoorimine ja seeläbi paraneb rahaliste nõuete laekumine,“ rääkis Aeg.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum