Kristjan Pruul • 21. mai kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

Seaduse praak jättis päikeseparkide omanikud limbosse

Väga väikeste päikesepaneelide omanikel toetuslae täissaamise hirmu ei tohiks olla, aga päikeseelektri assotsiatsiooni juhi Andres Meesaku sõnul jääb arusaamatuks, kuidas neile üldse senini toetused välja makstud on.  Foto: Liis Treimann

Tillukeste päikeseparkide rajamise eest saab aasta lõpuni taotleda tugevat toetust, kuid kahe aasta tehtud aps seaduses on jätnud sektori teadmatusse, kas kogu lubatud toetuse üldse kätte saab. Ministeerium lubab lahendust lähiajal.

Selleks, et väikesed, kuni 50kilovatise võimsusega päikesepargid nn vana toetusskeemi järgi taastuvenergia toetust saaksid, peavad nad valmima aasta lõpuks. Ehitus käib üle Eesti ning toetust saavate päikesepaneelide võimsus on aastaga kasvanud neli korda.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum