• Jaga lugu:

  Eesti Teede ostja krõbedast hinnast: meil on tugev usk

  Verston Ehituse juht Veiko Veskimäe uuel Tartu maanteel asfalteerimistöödel.Foto: Andras Kralla

  Hinna määrab see, millised on ettevõtte plaanid pärast ostmist, märkis ASi Eesti Teed parima ostupakkumise teinud Verston Holding OÜ juhatuse liige Veiko Veskimäe.

  Veskimäe sõnul usuvad nad sellesse, et kahe ettevõtte – Eesti Teede ja Verstoni – masinate ja inimeste liitmisel edu kasvab.
  “Teede-ehitus kestab tavaliselt varakevadest hilissügiseni, aga tee hooldajatel on kõige kiiremad ajad talvel – sealt kahe ettevõtte liitmisest sünergia tekibki,” märkis Veskimäe.
  Ta lisas, et traditsiooniliselt ongi teede hooldamine ja ehitus liidetud ühe ettevõtte alla. Seeläbi saavad töötajad ja masinad aasta läbi tegevuses olla.
  Lisaks nentis Veskimäe, et on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud ja ehitanud riigile olulisi objekte: näiteks Tallinnas Reidi tee, Tartu maantee Kose–Võõbu neljarajaline lõik, Kommunismiohvrite Memoriaali taristu ja Tallinna ning Ämari lennujaama laiendused.
  “Saame nüüd samale tellijale pakkuda märksa laiemat teenust,” lisas ta.
  Rahandusministeerium teatas täna, et Eesti Teede parima ostupakkumise tegi Verston Holding 19,7 miljoni euroga, mis oli 3 miljoni eruo võrra kõrgem pakkumuse alghinnast.
  Pakkumusest võttis osa ka Urmas Sõõrumaa ettevõte Signaal, kelle pakkumine oli kõige lähemal alghinnale. Sõõrumaa hinnangul oli alghind 16,9 miljonit eurot parajalt krõbe ja täna rääkis ta Äripäevale, et ei kurvasta kaotamise pärast.
  "Praegusel hektel on täpselt nii, et tublid teedeehitajad võitsid pakkumuse," ütles Sõõrumaa.
  Verston Holdingul kolm omanikku
  Verston Ehituse omanikud on võrdselt 45 protsendiga Veiko Veskimäe ja Erkko Saluste ning 10 protsendiga Ragnar Klavan.
  Verston Holding OÜ on valdusfirma, mis asutati 2017. aastal. Verston Holdingule kuulub 60% Haart Ehitusest OÜ ja 100% Verston Ehitusest. Kui esimese ettevõtte peategevusala on üldehitus ja viimistlustööd, siis teisel teede-ehitus ja asfaltbetooni tootmine. Verston Ehitus OÜ alustas tegevust 2010. aastal Paides.
  Verston Holdingu käive oli 2018. aastal 32 miljonit eurot, aasta varem oli ettevõtte käive 14,2 miljonit eurot, see oli ka ettevõtte esimene tegutsemisaasta ja jäi pisut täisaastast lühemaks. Verston Holding jäi 2018. aastal kahjumisse, ärikahjum oli 147 679 eurot. Aasta varem oli Verston Holding 1,2 miljoni euroga kasumis.
  Eesti Teede käive kahanes
  Riigifirma Eesti Teed käive kahanes eelmisel aastal 2 miljoni euro võrra.
  2018. aastal puhaskasumi real miinust näidanud ettevõte kasseeris eelmisel aastal üle miljoni euro suuruse kasumi, riik võtab dividendina välja 3,4 miljonit eurot.
  Ettevõtte puhaskasum oli mullu 1,2 miljonit eurot, aasta varem jäi Eesti Teed üle 0,6 miljoni euro suurusesse kahjumisse. Tegevuskasum oli siiski ka mullu ligi 40 000 euroga plussis.
  Eesti Teede põhiline tegevusvaldkond on suvine ja talvine teede korrashoid. Ettevõte tegeleb teede ehituse, remondi- ja korrashoiuga üle Eesti. AS Eesti Teed asutati 2012. aastal varem turul tegutsenud viie teehooldele spetsialiseerunud äriühingu AS Pärnumaa Teed, AS Tartumaa Teed, AS Võrumaa Teed, AS Virumaa Teed ja AS Saaremaa Teed liitmise tulemusel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
YITi töötajate usaldusisik: eestlasi lastakse Soomes endiselt üle
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
A. Le Coqi juht: riik ei tule mulle ütlema, mida ma pean sööma ja mida mitte
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.