Artikkel

  Eesti Teede ostja krõbedast hinnast: meil on tugev usk

  Verston Ehituse juht Veiko Veskimäe uuel Tartu maanteel asfalteerimistöödel.Foto: Andras Kralla

  Hinna määrab see, millised on ettevõtte plaanid pärast ostmist, märkis ASi Eesti Teed parima ostupakkumise teinud Verston Holding OÜ juhatuse liige Veiko Veskimäe.

  Veskimäe sõnul usuvad nad sellesse, et kahe ettevõtte – Eesti Teede ja Verstoni – masinate ja inimeste liitmisel edu kasvab.
  “Teede-ehitus kestab tavaliselt varakevadest hilissügiseni, aga tee hooldajatel on kõige kiiremad ajad talvel – sealt kahe ettevõtte liitmisest sünergia tekibki,” märkis Veskimäe.
  Ta lisas, et traditsiooniliselt ongi teede hooldamine ja ehitus liidetud ühe ettevõtte alla. Seeläbi saavad töötajad ja masinad aasta läbi tegevuses olla.
  Lisaks nentis Veskimäe, et on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud ja ehitanud riigile olulisi objekte: näiteks Tallinnas Reidi tee, Tartu maantee Kose–Võõbu neljarajaline lõik, Kommunismiohvrite Memoriaali taristu ja Tallinna ning Ämari lennujaama laiendused.
  “Saame nüüd samale tellijale pakkuda märksa laiemat teenust,” lisas ta.
  Rahandusministeerium teatas täna, et Eesti Teede parima ostupakkumise tegi Verston Holding 19,7 miljoni euroga, mis oli 3 miljoni eruo võrra kõrgem pakkumuse alghinnast.
  Pakkumusest võttis osa ka Urmas Sõõrumaa ettevõte Signaal, kelle pakkumine oli kõige lähemal alghinnale. Sõõrumaa hinnangul oli alghind 16,9 miljonit eurot parajalt krõbe ja täna rääkis ta Äripäevale, et ei kurvasta kaotamise pärast.
  "Praegusel hektel on täpselt nii, et tublid teedeehitajad võitsid pakkumuse," ütles Sõõrumaa.
  Verston Holdingul kolm omanikku
  Verston Ehituse omanikud on võrdselt 45 protsendiga Veiko Veskimäe ja Erkko Saluste ning 10 protsendiga Ragnar Klavan.
  Verston Holding OÜ on valdusfirma, mis asutati 2017. aastal. Verston Holdingule kuulub 60% Haart Ehitusest OÜ ja 100% Verston Ehitusest. Kui esimese ettevõtte peategevusala on üldehitus ja viimistlustööd, siis teisel teede-ehitus ja asfaltbetooni tootmine. Verston Ehitus OÜ alustas tegevust 2010. aastal Paides.
  Verston Holdingu käive oli 2018. aastal 32 miljonit eurot, aasta varem oli ettevõtte käive 14,2 miljonit eurot, see oli ka ettevõtte esimene tegutsemisaasta ja jäi pisut täisaastast lühemaks. Verston Holding jäi 2018. aastal kahjumisse, ärikahjum oli 147 679 eurot. Aasta varem oli Verston Holding 1,2 miljoni euroga kasumis.
  Eesti Teede käive kahanes
  Riigifirma Eesti Teed käive kahanes eelmisel aastal 2 miljoni euro võrra.
  2018. aastal puhaskasumi real miinust näidanud ettevõte kasseeris eelmisel aastal üle miljoni euro suuruse kasumi, riik võtab dividendina välja 3,4 miljonit eurot.
  Ettevõtte puhaskasum oli mullu 1,2 miljonit eurot, aasta varem jäi Eesti Teed üle 0,6 miljoni euro suurusesse kahjumisse. Tegevuskasum oli siiski ka mullu ligi 40 000 euroga plussis.
  Eesti Teede põhiline tegevusvaldkond on suvine ja talvine teede korrashoid. Ettevõte tegeleb teede ehituse, remondi- ja korrashoiuga üle Eesti. AS Eesti Teed asutati 2012. aastal varem turul tegutsenud viie teehooldele spetsialiseerunud äriühingu AS Pärnumaa Teed, AS Tartumaa Teed, AS Võrumaa Teed, AS Virumaa Teed ja AS Saaremaa Teed liitmise tulemusel.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olavi Lepp: rohepöörde juhtimine on seni olnud killustunud ja ebaveenev
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Euroopa keskpank tõstis intresse ja lubas seda teha ka märtsis Võlakirjaostudega toetatakse rohelisemaid ettevõtteid
Euroopa Keskpanga nõukogu otsustas neljapäeval tõsta peamisi intressimäärasid 0,5% võrra.
Euroopa Keskpanga nõukogu otsustas neljapäeval tõsta peamisi intressimäärasid 0,5% võrra.
Musta esmaspäeva rekord ei saa enam korduda
Hiljuti möödus 35 aastat USA börsi rekordkukkumisest 1987. aasta 19. oktoobril, mis läks ajalukku kui must esmaspäev (black monday). Tänapäeval enam ühtki sedavõrd musta nädalapäeva saabuda ei saa: börsi kaitselülitused hoiavad suured kukkumised ära.
Hiljuti möödus 35 aastat USA börsi rekordkukkumisest 1987. aasta 19. oktoobril, mis läks ajalukku kui must esmaspäev (black monday). Tänapäeval enam ühtki sedavõrd musta nädalapäeva saabuda ei saa: börsi kaitselülitused hoiavad suured kukkumised ära.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Euroopa teeb vastukäigu USA rohetoetustele. Väiksemad riigid vaatavad kartusega
Selleks, et USA ei meelitaks Euroopast ära kõiki taastuvenergiasektori investeeringuid, soovib Euroopa Komisjon avada riigiabi kraanid veel kolmeks aastaks. Väiksemates liikmesriikides tekitab see muret.
Selleks, et USA ei meelitaks Euroopast ära kõiki taastuvenergiasektori investeeringuid, soovib Euroopa Komisjon avada riigiabi kraanid veel kolmeks aastaks. Väiksemates liikmesriikides tekitab see muret.

Olulisemad uudised

Inflatsioon sai jaanuaris hoogu juurde
Eelmise aasta lõpus mitu kuud aeglustumise märke näidanud inflatsioon sai aasta algul hoopis hoogu juurde. See ei pruugi veel tähendada hinnatõusu, vaid meenutada tõsiasja, et eelmise aasta jaanuarist algasid värsked kodutoetused.
Eelmise aasta lõpus mitu kuud aeglustumise märke näidanud inflatsioon sai aasta algul hoopis hoogu juurde. See ei pruugi veel tähendada hinnatõusu, vaid meenutada tõsiasja, et eelmise aasta jaanuarist algasid värsked kodutoetused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.