• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: paljud ettevõtjad ei täida oma kohustust, Eestis suurenes taudi oht

  Justiitsminister Maris Lauri. Foto: Andras Kralla

  Majandusaasta aruande jättis õigeks ajaks esitamata sisuliselt iga teine kohustatu. Küsime justiitsminister Maris Laurilt, kui tõsiselt sellesse olukorda tuleks suhtuda ja mismoodi plaanitakse seaduskuulekust parandada.

  Eesti metsades on suurenenud sigade Aafrika katku oht, mis teeb ettevaatlikuks ka seafarmide pidajad. Kui suur oht seisab Eesti toiduainetööstuse ees, räägib täpsemalt suurettevõtja Oleg Grossi seafarmide üks juhtidest Timo Vunder.
  Turismi ja reisimise teemal arutleme Reisieksperdi ühe omaniku ja juhi Sven Lõokesega. Tema avab pilti, kui hästi on Eesti reisiteenuste vahendajad koroonapandeemiast taastunud, ning selgitab, kuidas saadakse hakkama koroonaviiruse leviku võimalikes uutes lainetes.
  Eesti ettevõtluse uus põlvkond peab ka kuskilt tulema. Sel korral vaatame õpilasfirmade sekka ning uurime sihtasutuse Junior Achievement Estonia juhi Kersti Loori ja tänavu parimaks õpilasfirmaks nimetatud Spotteri ühe esindaja käest, kui konkurentsivõimelised on Eesti noored ja mis valdkonnad huvitavad tulevasi tipptegijaid praegu.
  Hommikuprogrammi veavad Ken Rohelaan ja Kristjan Kurg.
  Saatepäev jätkub nelja saatega:
  10.00–11.00 "Suvepuhkus". Kohas, kus varem töötas täiel rindel Kohtla-Nõmme põlevkivikaevandus, asub nüüd Eesti Kaevandusmuuseum. Saatest saab hea ülevaate kõikidest kohapealsetest tegevustest ja atraktsioonidest nii suveks kui talveks, võimalustest meeskonnakoolitusteks, lastele mõeldud õppekäikudest ja ka sellest, millised uuendused muuseumi ees ootavad. Lisaks tuleb jutuks Ida-Virumaa turismiklastri koostöö ning kuuleb huvitavaid fakte põlevkivi ajaloost.
  Stuudios on külas Eesti Kaevandusmuuseumi juhataja Etti Kagarov ja haldusjuht Sirle Parik. Saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Maksuvõlglaste TOP, väikesed ehitusfirmad kannatavad, rohelise Euroopa eest tuleb maksma hakata ning majandus buumib. Neil teemadel räägivad nädalat kokkuvõtvas saates Äripäeva ajakirjanikud Kristel Härma, Linda Eensaar, Priit Pokk ja Viivika Rõuk.
  13.00–14.00 "Edukad naised". Seekordne erisaade on salvestatud Investeerimisfestivalil Kallaste talus. Erinevalt eelmistest saadetest, kus on olnud üks külaline, räägivad sel korral oma lugu viis edukat naist.
  Sõna saavad peaminister Kaja Kallas, hiljuti börsile läinud ettevõtte TransferWise’i endine võtmetöötaja ning ettevõtja Triin Hertmann, finantsvabadusse jõudnud minimalist Liisi Kirch, kinnisvarainvestor Kadri Mäsak ja videoturundusettevõtja Katrin Hinrikus-Karu.
  Uurime neilt, kas ja kuidas nad saavutasid finantsvabaduse, miks see oli nende jaoks tähtis ja millised on olnud peamised raha õppetunnid.
  Saadet juhib Katariina Krjutškova.
  15.00–16.00 "Hea nägemise kool". Saates tuleb juttu sellest, millised nägemisprobleemid võivad esineda elukaare erinevates etappides ning kuidas neid varakult märgata ja leevendada. Juttu tuleb ka sellest, mida pakkida reisi- või puhkusekotti ning kuidas silmi võimalikult hästi suvel puhata. Saates on Pere Optika juhatuse esimees Jaan Põrk, optometrist Laura Tõnov ning Essilori tootespetsialist Margo Tinno. Saatejuht on virtuaalkliinik.ee ärijuht Tuuli Seinberg.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kust võiks saada hiigelpalka?
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Peaministri koroonakriisi avaldus: valitsus on valmis ka järgmisteks sammudeks
Riigikogus koroonakriisi teemal poliitilise avalduse teinud peaminister Kaja Kallas avaldas lootust, et praegustest piirangutest piisab.
Riigikogus koroonakriisi teemal poliitilise avalduse teinud peaminister Kaja Kallas avaldas lootust, et praegustest piirangutest piisab.