• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: peamiselt ja ainult investeerimisest. Aga huvitavalt

  Investor Toomase konverents tõi eile Kultuurikatlasse kokku sadu investeerimishuvilisi.Foto: Raul Mee

  Esmaspäevane Äripäeva raadio hommikuprogramm laseb saatejuhtide jutu vahele nädalavahetusel lõppenud ülimenuka investor Toomase konverentsi valitud lõike.

  Ekspresident Kersti Kaljulaid avab oma põhimõtteid üürikinnisvara aga ka üürnike valimisel. Ingelinvestor Triin Hertmann räägib ühest hämmastavast asjast, mida tänapäeva noored ei mõista ning sellest, kuidas karjääri valida. Kinnisvarainvestor Kadri Mäsak aga räägib ühest lihtsast eksimusest, mis lõpuks 15 000 saamata eurot kaasa tõi. EY maksupartner Janno Tingasega vestleme sekka stuudios investeerimise maksukohutusest.
  Hommikuprogrammi teevad saatejuht Meelis Mandel ja uudistetoimetaja Kristjan Kurg.
  10.00-11.00 "Alustava ettevõtja A&O". Saates kuuleb nõuandeid ja soovitusi, kuidas ehitada üles hästi funktsioneeriv e-pood - millele fookus suunata ja milliseid vigu vältida. Oma teadmisi jagab saates pilvepõhise e-poe platvormi Shoproller kaasasutaja Kaarel Põldma. Saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00-12.00 "Kuum tool". Fookuses on idufirmad, mille rekordilistele kahele viimasele aastale terendab alanud aastalt järgmine. Esimese kuuga on kaasatud rohkem raha kui eelmisel aastal kokku ning Mis valdkonnad ja ettevõtted toovad kasvuvõimalused, kui palju on Eesti asutajatega ükssarvikuid mõne aasta pärast ja millised on siinsete idufirmade edu ära rikkumise võimalused ning kes olid eelmise aasta parimad tegijad siinsetest idufirmadest, sellest räägivad saates Pipedrive´i kaasasutaja, investor ja ettevõtja Ragnar Sass, ettevõtja ja asutajate seltsi juhatuse liige Triin Kask, aasta stereotüübimurdja tiitli pälvinud ja loodusega tagatud makselahendust arendav Single.Earth üks asutaja Merit Valdsalu ning aasta uustulija tiitli pälvinud investeerimisäppi arendava Lightyear üks asutaja Martin Sokk. Saate pani kokku Rivo Sarapik.
  13.00-14.00 "Tööstusuudised eetris". Selle nädala saates lahkame automatiseerimise ja digitaliseerimisega seotud teemasid ning räägime, millal on tegu digitaliseerimise ja millal automatiseerimisega. Lisaks anname konkreetsed sammud, millest digi- ja automatiseerimisprojektidega alustada, ja selgitame, millest sõltub projektide õnnestumine. Saates on külas metallitööstust digitaliseeriva Eziil asutaja ja juht Maido Janke ning toidutööstuse Balbiino tootmise ja tehnika juht Martin Visnapuu. Saadet juhib Harro Puusild.
  15.00-16.00 "Kullafond".
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Doris Põld: kas riik sunnib tööandja mulle voodisse?
Seadusemuudatus, millega tööandjal tekiks kohustus kujundada töötajate kaugtöö töökohad, tooks täiesti kasutu administratiivse jändamise ning segaks kümnete või sadade tuhandete inimeste elu, kirjutab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevjuht Doris Põld.
Seadusemuudatus, millega tööandjal tekiks kohustus kujundada töötajate kaugtöö töökohad, tooks täiesti kasutu administratiivse jändamise ning segaks kümnete või sadade tuhandete inimeste elu, kirjutab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevjuht Doris Põld.
Fedi intressimäärade tõstmise plaan hämmeldas Aasia turge
USA Föderaalreservi koosolekul toetati otsust juunis ja juulis tõsta intressimäärasid poole protsendipunkti võrra, Aasia aktsiaturud reageerisid infole ebastabiilse kauplemisega.
USA Föderaalreservi koosolekul toetati otsust juunis ja juulis tõsta intressimäärasid poole protsendipunkti võrra, Aasia aktsiaturud reageerisid infole ebastabiilse kauplemisega.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Verstoni juht taristuehitusest: mitmel projektil on röögatud miinused
Praegu on taristuehituses maru keeruline majandada ja portfellis on praegu ka mitmeid projekte, millel on röögatud miinused, rääkis Verstoni juht Veiko Veskimäe Äripäeva raadio hommikuprogrammis.
Praegu on taristuehituses maru keeruline majandada ja portfellis on praegu ka mitmeid projekte, millel on röögatud miinused, rääkis Verstoni juht Veiko Veskimäe Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.