Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  India tahab Inglise kuningannalt kroonijuveeli tagasi

  India tahab Inglise kuningannalt kroonijuveeli tagasiFoto: epa

  India ärimehed koos Bollywoodi näitlejatariga kavatsevad esitada hagi Suurbritannia vastu, et nende kodumaale tagastataks legendaarne teemant Koch-i-Noor, mis ehib kuninganna Elizabeth II krooni, kirjutas South China Morning Post. Indialaste hinnangul on kalliskivi nende riigist välja viidud ebaseaduslikult.

  Kuninganna Elizabeth II ja tema kroon, mida ehib kuulus teemant Koch-i-Noor.Foto: epa
  „See on üks paljudest aaretest, mis on Indiast kahtlastel asjaoludel ära viidud,“ väidab turismiettevõtja David de Souza väljaandele. Tema on ka üks neist, kes on kalliskivi Indiasse tagasitoomise aktsiooni rahaliselt valmis toetama. Bollywoodi näitlejatar Bhumicka Singh selgitab, et 105karaadine Koch-i-Noor tuleb Indiale tagastada kui osa selle riigi rahvuskultuurist ja ajaloost.
  Ettevõtmises on hulk kaasalööjaid, kes on valmis minema ka Haagi rahvusvahelisse kriminaalkohtusse.
  Koch-i-Noor, mis tõlkes tähendab Mäevalgus, kingiti kuninganna Victoriale 1850. aastal, kui pärast brittide ja sihkide sõja lõppu võttis London oma kontrolli alla Sikhi impeeriumi. Praegu kuuluvad endisaegse sikhide impeeriumi maad Indiale ja Pakistanile.
  Hiina väljaanne märgib veel, et Elizabeth II ei ole juveeli omanik eraisikuna vaid kui monarh, ning seepärast peab teemandi tagastamise Indiale otsustama valitsus. 2010. aastal on aga David Cameron ühes teleintervjuus öelnud, et kui kas või korra anda niisugune nõusolek, siis jääb Briti muuseum tühjaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.