Ave Lepik • 8 juuli 2016

Venelased nõuavad oma jalkakoondise vallandamist

Venemaa jalgpallikoondis Toulouse'is enne mängu Walesiga.  Foto: epa

Vihased venemaalased nõuavad EMil põrunud jalgpallikoondise laialisaatmist, vastavale üleskutsele on täna keskpäevaks alla kirjutanud juba üle 320 000 inimese.

Viimase ööpäevaga on ettepaneku toetajate arv kasvanud üle 200 000 võrra, vahendas RIA Novosti.

Üleskutse, mille pealkiri ütleb, et "me tahame uhkust tunda, mitte häbeneda", riputas petitsioonikeskkonda change.org 21. juunil üles kodanik, kes paneb ette lasta ootusi petnud rahvuskoondis lahti ja luua asemele uus koosseis. Kokkuhoitud raha aga suunata noorte mängijate arengusse ja jalgpalliväljakute ehitusse. Üleskutse on adresseeritud presidendile, Riigiduumale ja valitsusele.

Tänavusel jalgpalli EMil jäi Venemaa koondis oma alagrupis viimaseks. Meeskond saavutas 1:1 viigi Inglismaaga, seejärel kaotas 1:2 slovakkidele ja 0:3 waleslastele, kogudes turniirilt vaid ühe punkti.

Viimastel päevadel aga on Venemaa avalikkuse suur tähelepanu koondunud meeskonna (nüüd juba endistele) mängijatele Aleksandr Kokorinile ja Pavel Mamajevile, keda nähti ja filmiti pärast hävingut turniiril priiskavalt pidutsemas Monaco ühes kallimas klubis.

Hetkel kuum