• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teder: vaevalt Kalev Lillo päriselt seda arvab... 

  Suurettevõtja Hillar Teder usub, et Tallinna Sadama nõukogusse kuuluv Kalev Lillo ei mõelnud midagi halba, öeldes, et riik ei peaks toetama eksporti Venemaale. Tederi arvates peaks Eesti riik eksportima sinna, kuhu võimalik.

  "Ei ole Kalev Lillo ütlemistega küll kursis. Alati võib juhtuda, et inimene ütles midagi ja temast saadi valesti aru. Kas ta nüüd ise ka päriselt seda arvab, mida kirjutatakse, et ta öelnud on? Vaevalt et see nii on," arutles samuti Tallinna Sadama nõukogusse kuuluv Teder.
  Tederi arusaamise järgi tahab Lillo pigem öelda seda, et eksportida võiks rohkem mujale, mitte et ei peaks Venemaale üldse eksportima. "Mina arvan, et eksportida tuleks sinna, kuhu on võimalik. Kas see on Venemaa, Läti või Soome, vahet ei ole. Mida suurem on eksport, seda parem. Ma usun, et Kalev Lillo on samal arvamusel," lausus Teder.
  Tederi arvates peaks Eesti riik aitama eksportida ükskõik kuhu. "Kõik hakkab pihta headest rahvusvahelistest suhetest," sõnas Teder.
  Kui Soome on suurem kui Venemaa, peaks ka eksport olema suurem
  Ta arutles, et kui Eesti üks suuremaid ekspordipartnereid on Soome, mis on naaber, ning Venemaa on ka naaber, seejuures palju suurem, siis eksport sinna peaks olema suurem kui Soome. "Mina arvan, et riik peaks aitama. Küsimus on selles, mis see riigi toetus on," arutles Teder.
  Poliitikud peaksid tema arvates tegema oma tööd, et saaks võimalik palju Venemaale eksportida. "Nad võiksid tööd teha ka mujal, et saaks eksportida ka Ukrainasse või Gruusiasse, aga küsimus on selles, kui suur on seal rahvaarv ja kas meil on neile midagi müüa," sõnas Teder.
  "Iga ettevõtja peab kogu aeg arvestama, et ta jagab oma riske erinevate turgude vahel, kui on vähegi võimalik," arutles Teder.
  Riigikogu majanduskomisjoni reformierakondlasest liige, Tallinna Sadama nõukogusse kuuluv Kalev Lillo leiab, et riik ei peaks toetama eksporti Venemaale. "Meie ühise maksuraha eest ei peaks me kaasa aitama majandusliku julgeolekuriski suurendamisele," kirjutas ta Delfis ning lisas soovitusena: lõpetame Venemaale ekspordi riikliku toetamise ja suuname need vahendid ümber.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.