Eliisa Matsalu • 25. aprill 2014 kell 13:27

Bigbank noolib väikeettevõtteid

Bigbank AS tunneb end tihenenud pankade konkurentsis tugevalt, sest keskendub rohkem suurte universaalpankade tähelepanu alt välja jäävatele väikeettevõtetele.

Eilsel pressikonverentsil rääkis Kredexi juhataja Andrus Treier, et majanduskeskkonna üldine riskitase on alanenud ja pankade konkurents on niivõrd tihenenud, et pangad on valmis tugevaid ettevõtteid finantseerima üha soodsamatel tingimustel. Seda kinnitas ka LHV panga privaat- ja ettevõtete panganduse juht Indrek Nuume, kes ütles, et käes on laenajate kuldaeg.

Bigbank AS Eesti maajuhi Martin Läntsi sõnul ei ole Bigpank viimasel ajal laenutingimusi muutnud, sest nende fookus on eeskätt just olemasoleva rahavooga ja hästi juhitud väikeettevõtetel, mis jäävad suurte universaalpankade tähelepanu alt välja. "Tunneme ennast tänases konkurentsisituatsioonis tugevalt,” märkis ta, lisades, et Bigbank pole tundnud vajadust laenutingimusi muuta ka sellepärast, et  spetsialiseerunud pangana suudavad nad otsuseid langetada kiiresti, arvestades samal ajal iga kliendi eripäradega.

Länts märkis, et kui välja arvata tänane Ukraina kriisist tulenev ebakindlus, siis on viimastel aastatel ettevõtete kasumlikkus taas kasvanud ja laenuturg on üleüldiselt aktiivsem. Pankade krediidipoliitika on avatum ja krediidikõlblikke ettevõtteid rohkem, ütles Länts. Samuti on tema sõnul baasintressid olnud madalad ja sellega seonduvalt ka pankade poolt hoiuste näol kaasatud raha odavam. “See tingib olukorra, kus vaba kapitali on palju, investeerimisvõimalusi vähem ning pangad otsivad aktiivselt võimalusi raha paigutamiseks,” ütles Länts.

Hetkel kuum